Hoppa till sidans innehåll

Ljusdals Juniorer blir fler och fler…

04 FEB 2013 17:33
Under säsongen 2011-2012 ansökte Ljusdals Curlingklubb om bidrag via Idrottslyftet för att försöka rekrytera fler juniorer till klubbens verksamhet.
  • Skapad: 04 FEB 2013 17:33

ljusdal_550pxl

Tanken var att anordna en ”riktig” curlingskola, där de nya juniorerna har egna träningstider och egna tränare. Innehållet i skolan skulle bygga på materialet som finns på SCF, kompletterat med egna övningar som vi tränat fram genom åren. Vi ansåg att vi kunde ta emot ca åtta nya juniorer i ett första skede. 

När annonsen om curlingskolan kom ut i tidningen tog det inte lång stund innan telefonerna började ringa. Efter någon timme var kursen full, och efter ytterligare en stund hade vi lovat tretton nya juniorer att få vara med, men sedan var vi tvungna att sätta stopp. De juniorer som inte fick plats denna gång har blivit lovade en kurs till hösten istället. Vid det första kurstillfället var det många förväntansfulla juniorer, och föräldrar och syskon, som trängdes i curlinghallen redo att sätta igång. De togs om hand av huvudtränare Rolf Seliberg och hans medhjälpare Lena Seliberg. I cafeterian fick föräldrar och syskon fika medan de tittade på genom fönstret, och samtidigt fick de förklarat för sig av andra aktiva vad som händer på isen. 

Glädjande nog bestämde sig alla tretton juniorerna för att genomföra hela kursen, och dessa tog examen i februari. Examensdagen spelade de för första gången en riktig match, vilket de tyckte var jätteroligt! Sedan premierades alla deltagarna med egen vackert lila curlingsop, unik för juniorerna eftersom ingen annan i klubben ännu så länge har en sådan. Stolthetsfaktorn var hög!

om avslutning på säsongen fick de som hade möjlighet sedan åka och spela Robin Hood i Falun, i mixade lag med våra sedan tidigare aktiva juniorer. Det var ett äventyr som de gärna upprepar. Nu ser de alla fram emot en spännande nästa säsong, då de kliver in i den ordinarie juniorträningen, och matcher både inom klubben och ute i landet.

Text: Lena Olofsson, Ljusdals CK

Tidigare publicerad i Svensk Curling Nr 3 2012

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info