Hoppa till sidans innehåll

Östersund blomstrar

2013-01-07 12:31
Östersunds CK blomstrar. På flera plan. Bland annat på ungdoms- och juniorsidan där klubben har över 50 registrerade spelare och växer för varje vecka.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:21

OCK_traning_4_550pxl

Foto:© Patrik Sjödin

Som arrangörsklubb har Östersunds CK alltid hållit sig långt framme med många SM-tävlingar och elitseriesammandrag, men framför allt genom tre junior-VM. Det tredje förra säsongen, då klubben även stod värd för curlingen under SM-veckan.

När det gäller aktiva har det däremot varit lite upp och ner. För bara fem år sedan var det en handfull ungdomar och juniorer i ÖCK. Men sedan har det varit en explosionsartad utveckling.

Årgång 1997 klev först in på bred front och har följts av många fler. Nya ungdomar kommer nu varje vecka och vill testa curlingsporten. Och många blir kvar.

Drygt 50 spelare har deltagit någon gång på höstens träningar och hallen sprudlar av liv på onsdagskvällarna.
Rekordet på en träningskväll är 38 ungdomar och juniorer. Hittills ska vi tillägga. För att ta hand om alla unga som vill
spela curling behövs många ledare. Och även på den fronten har ÖCK det väl
förspänt. Både på bredden och toppen.Klubbens framtidshopp tränas bland
andra av dubbla olympiska mästarinnan Cathrine Lindahl, som ju förutom
det har två VM-guld, sex EM-guld, och flera andra medaljer på meritlistan. Bland tränarna finns även VM-silver- och bronsmedaljören Mikael Ljungberg.

Tränargänget ståtar även med en hel del ungdomlig entusiasm genom 23-åriga Elin Näs samt nytillskotten från curlinggymnasiet i Härnösand, hemvändaren Johannes Patz och universitetsstuderande Anna Gustafsson.

Den positiva spelarutvecklingen i ÖCK märks också på veteransidan. Antal speldagar har växt de senaste åren och är nu uppe i tre per vecka då de fyller hallens sex banor. De spelar en timme, tar sedan paus för en macka och lite snack, sedan ut på isen igen för ytterligare en timmes spel.

Den sociala biten är också en lockande del för ungdomarna och juniorerna i Östersunds CK. Efter träningarna rusar inte alla därifrån snabbt utan de samlas runt borden för lite fika och eftersnack. Ett koncept som känns lyckat.

 

Skribent: Patrik Sjödin

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info