Hoppa till sidans innehåll

Samarbete i Mälardalen

2013-02-13 13:03
Vi har länge pratat om att vi vill få igång någon form av samarbete med juniorer inom distriktet, men har aldrig kommit till skott. Men inför den här säsongen tog jag och Monica Vezelei, från Fyris, tag i saken.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:21

DSC_0827_550pxl

Grundtanken är att, under en säsong ha 5 träffar, en i varje hall i distriktet. Men vi måste börja någonstans, så vi bästämde att den här säsongen kör vi en träff i Uppsala och en i Danderyd. Dessa har nu genomförts. Målet i år har varit att våra juniorer ska få åka iväg och spela i annan hall, utan övernattning, och lära känna andra juniorer i distriktet. På sikt hoppas vi att vi kanske kan få igång en juniorserie inom distriktet, men vi är inte där än.

I höstas samlades 25 juniorer från Fyris, Djursholm, Stocksund och Sundbyberg i Uppsala. Och i söndags var det dags igen. 40 entusiastiska juniorer, från samma fyra klubbar men den här gången i Danderydshallen. Upplägget vid båda dessa tillfällen har sett ut så här:

Samling 9.30. Smörgås och dricka serveras under genomgång av dagen.

10.00 Matchstart. 4 omg

Lunch

Match, 3 omg.

Fruktpaus

Match, 3 omg.

Fika, prisutdelning/lotteri

DSC_0807_550pxl

Vi satte ihop blandade lag, men såg till att alla hade en klubbkompis i samma lag. I söndags gick första matchen ut på att alla stenar i boet räknades. I andra matchen var alla stenar i boet minusstenar. I tredje, sista, matchen var det vanliga regler som gällde.

Det var nya laguppställningar i varje match. Efter varje avslutad match, fick spelarna lotter. Två lotter för vinst, en lott för förlust. Vid avslutningsfikat var det lottdragning, där alltså alla hade samma chans att vinna oavsett hur spelet hade gått.

Det var härligt att se så många juniorer i åldrarna 9-19 på isen! Det var inga sura miner någonstans, de lite mer rutinerade spelarna hjälpte de lite mer ovana. Dom flesta satt med sina nybildade lag och åt lunch tillsammans och minglade runt som värsta proffs :-)

Till nästa säsong hoppas vi kunna utöka till åtminstone tre träffar, med förhoppning att även kunna vara i Sundbybergs hall vid ett tillfälle. 

Text: Kristina Burestad, Djursholms CK

Skribent: Kristina Burestad

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info