Hoppa till sidans innehåll

Skolklass testade curling

2013-03-07 12:53
Resultatet blev Mjölby Junior Cup. Helgen 3-4 november 2012 så avgjordes den nya tävlingen ”Mjölby Junior Cup” i tvåbanorshallen i Mjölby. Det är första gången som Mjölby AI Curlingförening ordnar en egen juniortävling. Antalet deltagande lag var fyra stycken, de gästande lagen kom från Örebro och Vänersborg samt två hemmalag. Laget med fem killar från Örebro tog hem vinsten efter en jämn finalmatch mot de tre killarna från Vänersborg.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:21

DSC_0215_550pxl

Mjölby Junior Cup 2012

Allt började hösten 2009 när en skolklass från Väderstad skulle ha en gemensam aktivitet och ville göra något annat än att spela bowling – de bestämde sig för att testa curling. Ett par av tjejerna i klassen tyckte detta var jättekul och ville börja spela. Då hade vi ingen juniorverksamhet i klubben men här fanns ju en ypperlig chans till att ändra på detta! Klubbmedlemmarna Lars Landelius och Peter Nero, som hade barn i ungefär samma ålder, bestämde sig för att dra igång junior-curling i Mjölby Curlingförening. Våren 2010 så började de med ett 10-tal barn mellan 6-12 år.

Under våren 2010 arrangerades Curlingens Dag efter ett mycket framgångrikt OS, vilket ledde till att ett 100-tal besökare kom och provade curling. Många yngre tjejer dök upp och nu ökade vår juniorgrupp.

Under säsongen 2010/2011 så var det ungefär 20 st som kom till juniorträningarna och i januari 2011 genomfördes DM juniorer i Mjölby för första gången på många många år. Ett lag från Jönköping samt två Mjölbylag.

Division 4 och Robin Hood i Falun. Förra säsongen 2011/2012 var ledarna på ungdomsledarutbildning i Örebro och fick många goda idéer från förbundets kursledare. De införde en liten samling med saft o smörgås efter curlingträningen där ledarna informerade både föräldrar och juniorer om regler, kommande tävlingar etc. Idrottslyftpengar söktes och kvastar köptes in och vi anmälde våra juniorer till divison 4 för att få känna på riktigt spel. 

Ska vi spela mot gubbar? var en kommentar från en av juniortjejerna vid första sammandraget i Mjölby.

På våren var det dags för våra juniorer att få ge sig ut i curling-Sverige och se att det finns fler juniorer som spelar curling, inte bara gubbar! 

i tog tåget, 9 juniorer och 3 ledare, till Robin Hood-tävlingen i Falun. Våra lag spelade bra och hade mycket roligt under denna äventyrliga resa som även innebar övernattning på fängelset (vandrarhemmet ligger i Faluns gamla fängelse).

Mjölby Junior Cup. Denna säsong 2012/2013 kände vi oss redo för att arrangera vår egen juniortävling. 

Antalet deltagande lag var fyra stycken, de gästande lagen kom från Örebro och Vänersborg samt två hemmalag. Under lördagen möttes alla lagen och under söndagen så spelades slutspelet. I finalen möttes Örebro och Vänersborg. Matchen var mycket spännande – inför sista omgången (matcherna spelades i
6 omgångar) så ligger Vänersborg under med 3 poäng men spelar bra i sista omgången och inför sista stenen så har de 
3 poängstenar i boet och en dragning 

för seger. Men dragningen blir för lång och det blir skiljeomgång. Örebro tar då hem segern med 8-6.

På lördagskvällen var det fest med tacobuffé, musikquiz och charaderlek. Helgen blev mycket lyckad och vi hoppas på fler lag till kommande år.

Skribent: Sofie Landelius

Liveresultat

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info