Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från curling.se


Göteborgs Curlingklubb livesänder alla matcher från bana två under helgens division ett sammandrag.
 
I dag vill vi ta tillfället i akt att uppmärksamma en av curlingens stora eldsjälar, nämligen Kajsa Liljegren i Norrköping.
 

SM Figur i Gävle

(2019-02-12 10:32)
SM i figur i spelades i Gävle lördagen den 9/2. Totalt 22 spelare fanns med i startfältet fördelade på klasserna dam-, herr och rullstolscurling.
 
Tävlingsutskottet (TU) jobbar kontinuerligt med uppdateringar och förbättringar. Som ett led i det arbetet uppdaterar TU våra tävlingsbestämmelser två gånger per år.
 
Det blev en helsvensk final på Åland i Nordic Junior Curling Tour mellan Team Fransson och Team Foxglide. Det blev en spännande final som slutade med 6-5 till Team Fransson.
 

13th WCF Adult Camp

(2019-02-07 14:14)
18-22:a augusti 2019 arrangerar WCF sitt populära vuxenläger i Prag. Ta chansen att åka dit och träna med några av världens främsta ledare!
 
Några av världens bästa curlare kom till Jönköping och tävlade om totalt 1,5 miljoner i prispengar. För de svenska lagen slutade det med dubbla finalförluster.
 
Tävlingsutskottet (TU) jobbar kontinuerligt med uppdateringar och förbättringar. Som ett led i det arbetet uppdaterar TU våra tävlingsbestämmelser två gånger per år.
 

Viktig seger för lag Edin

(2019-02-01 11:41)
Lag Edin var först ut att spela i Curling Worlds cups tredje dag. Lag Edin ställdes mot Japan i en match som var extra viktigt att vinna efter förlusten mot Schweiz under tisdagen.
 
I dag startade den tredje deltävlingen av Curling World Cup. Tävlingen sänds från och med fredag 1 februari på Sportkanalen och C More och är den sista före World Cup-finalen i Kina i maj.
 

Swerock Cupen i Leksand

(2019-01-30 12:30)
Ni har väl inte missat inbjudan till Swerock Cupen i Leksand? Vi välkomnar alla juniorer som är nya till curling och vill lära sig tävla, till Leksand den 9-10 mars.
 
Welcome to a training camp for wheelchair curlers on the 11th of April, in Gothenburg. This will be the perfect timing to meet the teams and prepare for the Nordic Wheelchair Curling Championship, taking place in the same arena 12-14th of April.
 
EJCT tävlingen i Östersund är inställd. Det innebär att tävlingen kommer att strykas från Curly Tour.
 
Första Svenska Mästerskapen för juniorer i Mixed Dubbel har spelats i Sumpan och de två främsta lagen har vunnit platsen att representera Sverige vid ett internationellt mästerskap i Mixed dubbel, arrangerat av Nordic Junior Curling Tour.
 
För första gången sedan 2012 knep världslaget med bl.a svenska lag Hasselborg och lag Edin titeln i Continental Cup. Tävlingen är curlingens motsvarighet till golfens Ryder Cup där “Team World” tävlar mot Team North America”.
 

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK


 


 

 

Postadress:
Gävle-Dala Curlingförbund
Lars Nordström, Trotzgatan 85
791 72 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: curling@telia.com

Se all info