Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Curlingförbundet


Delad glädje är dubbel glädje brukar det heta och det är det som gäller i den olympiska curlingturneringen. Igår var det lag Edin som tog sig vidare till en historisk OS-final och idag upprepade damerna i lag Hasselborg den bragden.
 
Sverige och lag Edin kopplade greppet direkt från start i semifinalen mot Schweiz och kunde till slut säkra en plats i OS-finalen med slutsiffrorna 9-3. Det är första gången ett svenskt herrlag har tagit sig till OS-final i curling.
 
Sverige och lag Edin förlorade den sista och betydelselösa grundseriematchen mot Norge med 2-7. Men förstaplatsen i grundserien var redan säkrad och därmed bästa tänkbara scenario inför slutspelet.
 
Lag Hasselborg med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och coach Maria Prytz kom tillbaka starkt efter två raka förluster och presterade en ny imponerande prestation när det gällde som allra mest.
 
Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg kom tillbaka starkt efter förlusten mot Schweiz och vann säkert mot Italien med 7-3.
 
Sverige föll mot Japan efter drama i slutomgången men ligger på delad andraplats i tabellen och har slutspelsplats inom räckhåll. Två matcher återstår i grundserien för lag Hasselborg och de spelas på onsdag (spelledigt imorgon tisdag).
 
Lag Niklas Edin är inte längre obesegrat i OS-curlingen i Sydkorea. Schweiz tog greppet om matchen direkt när de gick upp i 2-0 efter första omgången.
 
Lag Hasselborg åkte på sin första förlust i OS-turneringen mot hemmanationen Sydkorea. Avgörande blev den den fjärde och sjätte omgången där det sydkoreanska laget plockade tvåpoängare.
 
Toppmötet mot Storbritannien, som också var ett returmöte på EM-finalen 2017, slutade med ännu en svensk seger. De svenska tjejerna inledde övertygande och tog en tidig 3-0 ledning.
 
Det började olyckligt i morgonmatchen mot Schweiz med underläge 1-4 efter tre spelade omgångar. Men de svenska curlingtjejerna kom tillbaka, och det med besked.
 
Det behövdes bara två omgångar för att lag Edin skulle koppla greppet på USA och det rejält. Fyra svenska poäng i första omgången följdes av ytterligare en stulen poäng och ledning 5-0.
 
Lag Hasselborg med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Jennie Wåhlin fortsätter att övertyga i inledningen av OS-turneringen och tog ikväll sin andra raka seger efter 7-6 mot Kanada.
 
De svenska curlinglagen fick en drömstart på OS med imponerande och stabila segrar.
 
Figur-SM i curling har i helgen spelats i Sundsvall. Figur är en individuell form av curling. Den går ut på att man spelar 8 bestämda uppgifter. Det spelas 4 stenar per uppgift och det går att få maximalt 3 poäng per sten vilket ger maximalt 96 poäng
 
De 23:e vinterspelen invigdes i PyeongChang Olympic Stadium på fredagskvällen och fanbärare för Sverige var curlingspelaren Niklas Edin.
 

Följ oss i sociala medier

 


Följ OS-sändningar
på 
Kanal 5, Kanal 9, 
Eurosport 1,
Eurosport 2


”Du kommer att älska
vår sport och alla
nya vänner du möter.
Det är helt enkelt
en underbar sport”.

Rasmus Wranå,
EM-guld 2016 och 2017
och OS-spelare 2018.

 

Postadress:
Norrbotten-Västerbottens Curlingförbund
Erika Nygren, Södra Obbolavägen 36
913 42 Obbola

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: eri81nyg@gmail.com

Se all info