Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Nordic Junior Curling Tour fortsätter med den danska deltävlingen i Köpenhamn och sex svenska juniorlag är på plats.
 
Det var laddat för toppmöte mot hittills obesegrade Schweiz men dramat uteblev. Det blev svensk storseger 8-2 när Schweiz gav upp redan efter den sjätte omgången och nu väntar Norge i kvällens semifinal.
 
Skip Niklas har full koll på statistiken. Sverige lag Edin och Norge lag Ulsrud hade mötts 53 gånger innan dagens match och i 28 av dom har det slutat med svensk seger.
 
De svenska curlingdamerna är fortsatt obesegrade vid curling-EM. Vid morgonmatchen i St Gallen blev det seger 6-5 mot de regerande europamästaren Ryssland.
 
Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg fick en enkel resa mot den sjätte segern och besegrade Italien med hela 8-3.
 
Sex omgångar, det var allt som krävdes för att Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Jennie Wåhlin skulle ta sin sjätte raka seger vid curling-EM.
 
Oskar Eriksson: Det var en jämn match som stod och vägde länge. Vi fick en bra start med en tvåpoängare i första omgången men dom kom tillbaka med kvittering.
 
Schweiz hade ledningen i sista omgången, men med två stenar kvar vände Sverige. till 8-6. Nu har lag Hasselborg fem raka vinster i curling-EM.
 
Efter fyra raka segrar kom den första och lite oväntade förlusten mot Nederländerna för lag Edin.
 
Det sprudlar härligt självförtroende när curling.se träffar skip Anna Hasselborg efter utklassningssegern mot Tyskland med 8-2. Fyra raka segrar och laget toppar EM-tabellen tillsammans med värdnationen Schweiz.
 
Morgonmatchen mot Ryssland blev lag Edins tuffaste utmaning så här långt i EM. Och dessutom med en rejäl uppförsbacke redan efter första omgången.
 
EM startade igår lördag och den svenska truppen har inlett EM på bästa tänkbara sätt.
 
Vi från Tävlingsutskottet inom Svensk Curling vill ta tillfället att be om ursäkt för att vi ibland gör fel.
 
Både dam- och herrlag kommer till EM i St Gallen, Schweiz, rankade som världsettor och i toppform.
 

Birger Swahns Pris 2018

(2017-11-15 21:50)
Sveriges enda inbjudningstävling i figur – 6 januari 2018.
 

Följ oss i sociala medier

 


 Partners

 


Partners landslag

Postadress:
Sydsveriges Curlingförbund
Nils Lundahl, Sofiaparken 5 D
222 41 Lund

Kontakt:
Tel: 073-5794792
E-post: This is a mailto link

Se all info