Hoppa till sidans innehåll

Säsongens tävlingar är igång

2012-12-05 22:29
Lag från Helsingborg, Malmö, Halmstad och Karlskrona möttes i helgen under seriespelets inledning i Helsingborgs curlinghall. Samtidigt blev det klart vilket lag som blir distriktets representant i herr-SM.
  • Uppdaterad: 2013-03-02 23:10

Den 1-2 december spelades de första omgångarna i årets upplaga av division II. Sex lag deltar i tävlingen som i år avgörs under två helgsammandragningar i Helsingborg. Efter den första helgens spel leder Helsingborg/Champs som enda obesegrade lag, tätt följda av Halmstad och Helsingborg/Alm. I februari spelas resten av matcherna i enkelserien, följda av nya möten mellan lagen placerade 1-4 för att avgöra vilket lag som kvalificerar sig för division I, samt en extra match mellan lagen på plats 5 och 6.

 

DM herrar skulle ha spelats samma helg, men blev i år inställt p.g.a. endast ett anmält lag. Det blev därmed klart att Malmö CK:s lag Lundahl får representera Sydsverige under SM-veckan i Falun.

 

Däremot avgörs DM i mixeddubbel den 13 januari, också det i Helsingborg. Inbjudan har skickats ut till distriktets klubbar och anmälningstiden pågår till den 4 januari, men redan nu är fler lag anmälda än vid tävlingens premiär föregående säsong.

Skribent: Nils Lundahl

Följ oss i sociala medier

 


Följ OS-sändningar
på 
Kanal 5, Kanal 9, 
Eurosport 1,
Eurosport 2


”Du kommer att älska
vår sport och alla
nya vänner du möter.
Det är helt enkelt
en underbar sport”.

Rasmus Wranå,
EM-guld 2016 och 2017
och OS-spelare 2018.

 

Postadress:
Sydsveriges Curlingförbund
Nils Lundahl, Sofiaparken 5 D
222 41 Lund

Kontakt:
Tel: 073-5794792
E-post: This is a mailto link

Se all info