Hoppa till sidans innehåll

Säsongens tävlingar är igång

05 DEC 2012 22:29
Lag från Helsingborg, Malmö, Halmstad och Karlskrona möttes i helgen under seriespelets inledning i Helsingborgs curlinghall. Samtidigt blev det klart vilket lag som blir distriktets representant i herr-SM.
  • Skapad: 05 DEC 2012 22:29

Den 1-2 december spelades de första omgångarna i årets upplaga av division II. Sex lag deltar i tävlingen som i år avgörs under två helgsammandragningar i Helsingborg. Efter den första helgens spel leder Helsingborg/Champs som enda obesegrade lag, tätt följda av Halmstad och Helsingborg/Alm. I februari spelas resten av matcherna i enkelserien, följda av nya möten mellan lagen placerade 1-4 för att avgöra vilket lag som kvalificerar sig för division I, samt en extra match mellan lagen på plats 5 och 6.

 

DM herrar skulle ha spelats samma helg, men blev i år inställt p.g.a. endast ett anmält lag. Det blev därmed klart att Malmö CK:s lag Lundahl får representera Sydsverige under SM-veckan i Falun.

 

Däremot avgörs DM i mixeddubbel den 13 januari, också det i Helsingborg. Inbjudan har skickats ut till distriktets klubbar och anmälningstiden pågår till den 4 januari, men redan nu är fler lag anmälda än vid tävlingens premiär föregående säsong.

Skribent: Nils Lundahl

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Sydsveriges Curlingförbund
Nils Lundahl, Spexarevägen 26 B
224 71 Lund

Kontakt:
Tel: 073-5794792
E-post: This is a mailto link

Se all info