Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Imorgon lördag väntar EM-premiär för lag Edin och lag Hasselborg i Tallinn, Estland. Och de svenska lagen går in i mästerskapet som favoriter, konstigt vore det annars.
 
Svenska curlingförbundets styrelse har beslutat om en ny modell för ersättning till arrangörer.
 
På förekommen anledning informerar Tävlingsutskottet och SCF:s styrelse om tagna beslut vid SCF:s styrelsemöte den 8 november 2018.
 
Lördagen den 10:e november, arrangerades Prova På rullstolscurling i Skellefteås Curlingklubb, tillsammans med spelare från Luleå CK.
 
IK Fyris, Team Donald Davies, med Tilde Vermelin, Johanna Heldin, Therese Westman, Anette Norberg och coachen Nils-Erik Heldin står som vinnare av damernas elitserie 2018-2019!
 
Enligt tradition är nu sexton svenska damer på curlingresa genom Skottland. Följ deras äventyr och curling via bloggen.
 
 

Ett landslag i storform

(2018-10-22 15:52)
Efter två veckors tävlande, kommer landslaget i rullstolscurling hem med en tredje placering i Wetzikon, Schweiz och en andra plats i Stirling, Skottland. Den sistnämnda efter en nagelbitare till final mot Kanada.
 
I China Open är det Team Dream från Sverige som toppar tabellen med en match kvar i grundserien. Laget besegrade precis Kanadas Team Gushue med 8-3.
 

Slutspelsklart i VM Mixed

(2018-10-19 09:14)
Rickard Hallström, Bettan Norredahl, Fredrik Hallström, Catrin Bitén och coachen Marcus Olovsson är klara för slutspel i VM Mixed i Kelowna. Efter morgonens tidiga vinst mot Taiwan, blev Sverige ett av de lagen som knep sista platserna i slutspelet.
 
​Svenska Curlingförbundet och förbundskapten Peja Lindholm presenterade idag truppen inför EM i Tallinn, Estland 16-24 november 2018. Och det blir OS-lagen Hasselborg och Edin som får chansen att jaga nya svenska mästerskapsmedaljer.
 
I Chonqi, Kina är vårt lag med Fredrik Nyman, Axel Sjöberg, Max Bäck, Victor Martinsson och coachen Olle Brudsten och försvarar de svenska färgerna.
 
Omval för ordförande Michael Marklund samt ledamöterna Anette Norberg och Leif Öhman. Nyval av Fredrik Lindberg, mindre uppdateringar i verksamhetsinriktning och oförändrade medlemsavgifter.
 
Vi hoppas att du som börjar gymnasiet 2019 och är registrerad hos Svenska Curlingförbundet fastnat så mycket för curling att du vill ta chansen och söka till Curlinggymnasiet.
 
Vi har tråkiga nyheter från Växjö Curlingklubb som meddelar att de inte kommer fortsätta sin verksamhet i någon ny hall.
 

Liveresultat

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Västsveriges Curlingförbund
Göteborgs Curlinghall, Valdemar Norens gata 17
417 55 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46 0737631733
E-post: difmelba@gmail.com

Se all info