Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Lag Norberg tog sin fjärde seger efter en spännande och svajig match mot Kanada. Sverige hade en 5-2 ledning men Kanada kom tillbaka och vände efter fyra poäng i sjätte omgången.
 
Syskonen Irantzu Garcia, 25, och Gontzal Garcia, 20, från Vitoria-Gasteiz i norra Spanien började spela mix dubbel tillsammans för fyra år sedan. De är både erfarna curlingspelare med flera mästerskap i bagaget.
 
Sveriges lag vid VM Mixed dubbel presterade ännu en toppmatch och kunde vinna ganska komfortabelt mot Frankrike med 10-4. En seger som innebär att slutspelsplatsen är säkrad trots att en match återstår i gruppspelet.
 
Sveriges mixed-dubbel par, Camilla och Per Noreen från CK Granit Gävle, fick en lysande start på VM-veckan som spelas på hemmaplan i Östersund.
 

SKOLMÄSTERSKAPEN

(2018-04-16 12:00)
 
Elitseriekvalet spelades i Danderyd i helgen och det var Karlstads CK, team Colorama med Daniel Magnusson, Johan Nygren, Emil Hermansson och Greta Aurell, som vann till första elitserieplatsen 2018-2019.
 
Årets ungdomsledarutbildare examinerades denna vår i Härnösand, med deltagare från Härnösands gymnasium, Östersunds CK och Sundsvalls curling.
 
Den 21-28 april 2018 välkomnar Östersund, Östersunds Curlingklubb och Svenska Curlingförbundet 44 nationer till världsmästerskapen i mixed dubbel och seniorcurling. Här väntas ett festligt och folkligt mästerskap med bredd och variation.
 

SÖK TILL CURLINGGYMNASIET

(2018-04-09 12:43)
 
RF:s och Svenska Spel Elitidrottsstipendium ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.
 
 
Lag Edin kom tillbaka starkt efter förlusten mot Norge igår kväll och gjorde en ny stormatch mot Italien. Fyra poäng i andra omgången och en trepoängare i fjärde omgången bäddade för segern.
 
Lag Edin är nu halvvägs in i grundserien och den sjätte raka segern kom mot USA. Men vid kvällspasset bröts den svenska segersviten efter förlust mot Norge med siffrorna 3-5.
 
Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg fick bästa tänkbara inledning på VM i Las Vegas.
 
Schemat har varit hektiskt för lag Edin. Grand Slam-tävling i Kanada för två veckor sedan, SM-Veckan i Skellefteå förra helgen och nu väntar VM i Las Vegas.
 

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Västsveriges Curlingförbund
Göteborgs Curlinghall, Valdemar Norens gata 17
417 55 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46 0737631733
E-post: difmelba@gmail.com

Se all info