Hoppa till sidans innehåll

Riktlinjer för ansökningar


Här hittar du riktlinjer för olika projekt. Vill ni göra något som ligger utanför riktlinjerna kan kontakta oss först för diskussion och sedan ansökan även för detta.

 

Riktlinjer finns uppdelat för: 

 

Träning

Rekrytering

Ungdomsklubbar

Klubbar 

Ledare

Tävling

 

Träning

 

Deltagande i läger arrangerade av SCF

 

Milersättning: Milersättning kan sökas för den som har mer än 30 mils enkel resa* till läger. Sök milersättningen för de mil som överstiger 30. Alltså mellanskillnaden 30 mil och ert resmål. 

Exempel: Om ni har 40 mil till tävling, kan ni söka för 40 minus 30 mil, det vill säga 10 mil. Ni kan söka för tur och retur. Vilket i detta fall innebär en ansökan på 20 mil. 

*Om föreningen kan redovisa särskilda skäl till att söka milersättning för mer än det som finns i riktlinjerna, kommer utskottet för rullstolscurling att ta hänsyn till varje enskilt fall. 

Egna arrangerade läger

Ni kan söka för material- och ledarkostnader.

Ni kan söka för kostnader för mat och fika. Var noga med kostnadseffektiva alternativ.

I särskilda fall, kan vi bevilja banhyra för upp till 75 % av kostnaderna. Motivera i er ansökan.

 

Särskilda behov för banhyra

De klubbar som har särskilda behov av hjälp med banor för rulltsolsträning, kan skicka in en ansökan med budget och önskan om stöd.

 

Material

I första hand rekommenderar vi er som vill köpa in material att kontakta fritidsförvaltningen vid er kommun.

 Annars kan ni skicka in en ansökan för upp till 75 % av kostnaden om ni vill köpa in sticks. Gäller för bredd/rekryteringsmaterial. Alltså material som ska vara användbart av många och tillhör klubben.  

 

Rekrytering

 

Streetcurlingbanan

 Streetcurlingbanan kan ni hyra av förbundet. Den är kanon för rekrytering och kommer med en liten guide för aktiviteter. Stäm av fraktkostnader innan ni söker.

Om det är event för att även locka ungdomar, rekommenderar vi att skicka in ansökan via Idrottslyftet.

Hyra: 1800:-/dag för klubbar (8 000:- per dag för företag).

Frakt: Faktisk kostnad.

 

Blått kort

För er som vill arrangera nybörjarträning rekommenderar vi Blått kort enligt de handledarmaterial som finns hos Svenska Curlingförbundet. Ni kan skicka in en projektansökan om ni har kostnader för marknadsföring eller annat som är relevant för kursen och inte täcks av anmälningsavgiften.

 

Ungdomsklubbar

Vill ni göra projekt för ungdomar med funktionsnedsättning? Använd er av riktlinjer och ansökan för Idrottslyftet som finns här

 

Klubbar

Nu kan alla klubbar ansöka om att bli certifierade som gröna för rullstolscurling. Läs mer om detta här. Ni som vill certifiera er som gröna, kan stämma av i listan vad ni behöver göra. Om ni behöver stöttning kan ni söka för följande:

 

UPPSTARTSPAKET

Uppstartspaketet innebär att ni som klubb kan få ett stort stöd i ert inledande arbete med rullstolscurlingen. Var noga när ni skriver er ansökan och er plan. 

 Sök för: Upp till 20 000 kronor. 

Ange i ansökan: Vilka ledare ni har/hur ni planerar att jobba med dem. Beskriv engagemanget och planeringen med allt från ert arbete med rekrytering, till träning och tävling. 

 

SISU

 Kontakta SISU för stöd med planering och målsättning av arbetet. Sök medel hos oss ifall detta medför kostnader utanför SISU.

 

Anläggning

 Vänd er i första hand till ert Distriktsidrottsförbund, som har mer medel för anläggningsfrågan. Ansök hos oss för stöttning eller mindre projekt.

 

Ledare

 Ledarutbildning anordnad av SCF eller annan svensk aktör, exempel SISU

 Milersättning: Milersättning kan sökas för den som har mer än 30 mils enkel resa* till tävling. Sök milersättningen för de mil som överstiger 3. Alltså mellanskillnaden 30 mil och ert resmål. 

Exempel: Om ni har 40 mil till tävling, kan ni söka för 40 minus 30 mil, det vill säga 10 mil. Ni kan söka för tur och retur. Vilket i detta fall innebär en ansökan på 20 mil. 

*Om föreningen kan redovisa särskilda skäl till att söka milersättning för mer än det som finns i riktlinjerna, kommer utskottet för rullstolscurling att ta hänsyn till varje enskilt fall. 

 Anmälningsavgift: Sök för upp till 500 kronor per deltagare.

 

Ledarutbildning anordnad av WCF

 Ni kan söka för anmälningsavgift och resekostnad, upp till 2500 kronor per person.

 

Coach-pool

 Behöver ni hjälp av extratränare? Kontakta oss för att få stöttning med en passande person som kan hålla träning eller Prova På. Sök för resekostnader och 800 kronor per dag ni vill nyttja ledaren.

 

Tävling

För internationella ansökningar, kan ni söka för upp till 10 000 per lag. Om det är fler lag som söker inom samma period, kommer vi att fördela pengarna mellan de sökande lagen.

Uppdaterad: 2017-07-05 09:01
Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

 


 Partners

 


Partners landslag

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info