FÖRENINGEN

STARTPAKET FÖR ATT UTVECKLA UNGDOMSVERKSAMHETEN

Föreningar som vill satsa på ungdomsverksamheten kan söka medel för detta. I er ansökan behöver ni skriva en plan och berätta hur er träning och rekrytering ska gå till.

Svenska Curlingförbundet kommer godkänna ansökningar baserat på antalet utbildade ungdomsledare, enligt Coachens utvecklingstrappa. Ledarna behöver vara utbildade efter 2013 och ha ett registrerat konto på www.s-cup.se.

 Förening med en utbildad ungdomsledare kan söka 10 000 per höst/vårsäsong.*

 Förening med minst två utbildade ungdomsledare kan söka 20 000 kronor per höst/vårsäsong.*

Syftet med paketet är att ni ska kunna ge ersättning till ledarna och även kravställa att de ska vara utbildade av Svensk Curling.

Har ni inte utbildade ledare, kan ni utbilda dem. Se mer under Utveckla.

I er ansökan vill vi se en redovisning av:

 Träningsupplägg/planering

 Antal juniorer

 Åldersgrupper på träningarna

 Plan och målsättning för rekrytering

 Föräldraengagemang.

*Varje förening som uppfyller kraven, kan söka pengarna i totalt två år. Summan godkänns utifrån ansökans kvalitet och antal juniorer registrerade i IdrottOnline.

EGEN LÄGERVERKSAMHET

Vill ni arrangera egna läger? Skicka med en skiss på agenda i er ansökan och sök för:

 Material.

 Faktiska och rimliga kostnader för resor.

 Boende upp till 250 kronor per person och natt.

 Mat för 150 kronor/dag.

 Eventuella anmälningsavgifter.

För att ni ska få medel till era läger, behöver ni även redovisa vilka som kommer att vara ledare, samt vilken utbildning dessa ledare har. Det går bra att använda er av coachpoolen för att hitta ledare till era läger.

FLOORCURLING: KOMMER UNDER 2017

STREETCURLING

Streetcurlingbanan kan ni hyra av förbundet. Den är kanon för rekrytering och kommer med en liten guide för aktiviteter. Stäm av fraktkostnader innan ni söker.

 Hyra: 1800:-/dag för våra klubbar (8 000:- per dag för företag).

 Frakt: Faktisk kostnad.

 Material: Fika och priser godkänns för upp till 500:- per dag. Detta stäms av mot faktiska kostnader och rimliga nivåer.

Bifoga alltid hur er långsiktiga plan ser ut innan ni söker för Streetcurling. Hur ska ni få dem att fortsätta i verksamheten?

STARTA VERKSAMHET FÖR UNGA MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Vill er klubb ha stöttning för att starta curling för barn och ungdomar med funktionsnedsättning?

Sök för

 Utbildning av ledare: Faktisk kostnad för utbildningen

 75 % av banhyra för tillfällen där barnen spelar. Gäller under första säsongen.

Inspiration till projekt, från konferensen Idrott och Mångfald.

BLÅTT KORT

För er som vill arrangera nybörjarträning rekommenderar vi Blått kort enligt de handledarmaterial som finns hos Svenska Curlingförbundet. Sök Idrottslyft om ni har omkostnader för marknadsföring eller annat som är relevant för kursen och inte täcks av anmälningsavgiften.

Bifoga alltid hur er långsiktiga plan ser ut innan ni söker för Blått Kort. Hur ska ni få dem att fortsätta i verksamheten?

SVENSKA CURLINGFÖRBUNDETS UTBILDNINGAR FÖR REKRYTERING OCH BLÅTT KORT, SAMT KLUBBINSTRUKTÖR

 Anmälan: Upp till 800:-/deltagare

 Resa: Faktiska kostnader som är kostnadseffektiva.

Bifoga alltid vilken plan ni har för de som ska gå utbildningen. Hur ska de sprida sin kunskap och arbeta i klubben?

UNGDOMSSTYRELSE

Ni som vill uppmuntra engagemang hos era unga, kan ansöka om att starta en ungdomsstyrelse. Ni kan söka för:

 Utbildning av ungdomarna.

 Resor för stödperson från förbundet eller distriktet som kan komma och varamed på mötena för att stötta.

Uppdaterad: 2017-03-14 09:32
Skribent: Sara Carlsson

Följ oss i sociala medier

Partners landslag