Hoppa till sidans innehåll

Våra utbildningar


s-cup_liggande 

Ledarutbildningar

Våra ledarutbildningar är alla baserade på Svensk Curlings utvecklingsprogram, S-CUP. 

Grunderna: Föräldrautbildning. Utbildning för dig som förälder till curlingspelande barn och ungdomar. Utbildningen syftar till att ge en grundförståelse för curling samt kunskaper om administrativa och praktiska delar kring idrotten. 

Steg ett: Ungdomsledare. Ungdomsledarutbildningen riktar sig till dig som ska verka som ungdomsledare. Utbildningen innehåller teori och praktiska uppgifter som är kopplade till ungdomsverksamheten. 

Steg två: Coach-ettan. Coach-ettan vänder sig till dig som jobbar med med lag och vill vara coach på nationella tävlingar. Vi går djupare i det coachande ledarskapet, pratar om utveckling för varje individ, tränings- och tävlingsupplägg. Vi har även workshops i teknik och diskuterar coachens roll i olika situationer. 

Steg tre: Coach-tvåa. Coach-tvåan välkomnar alla som vill coacha lag som vill ta sig in i landslagstruppen och som tävlar internationellt. Vi fortsätter med coachande ledarskap och lägger till mental träning, fysträning, samt krav- och prestationsprofil.  

Förbundscoach. Utbildning för förbundscoacher individanpassas efter den specifika coachens behov. Stor del av förbundscoachens utbildning går ut på att göra praktik på mästerskap. 

Klubbinstruktör: Denna utbildning vänder sig till alla som hälsar nya spelare välkomna till sporten. Vi går igenom en instruktion från start till slut och disktuerar förhållningssätt. Klubbinstruktörsutbildningen är bra att kombinera med Rekrytering och Blått Kort. 

För klubben

Klubbkonferens: Vilka specifika utmaningar har ni i er klubb? Utifrån era frågeställningar och SISU:s bok "Framtidens idrottsförening" jobbar vi med föreningsutveckling. Kombinera gärna med rekryteringsavsnittet. 

Rekrytering: Vad innebär det att gå från att upptäcka och uppleva curling till att bli medlem? Hur ska vi fokusera vår rekrytering? Denna utbildning kan även vara en del i Klubbinstruktör och kombineras gärna med Blått kort. 

Blått kort: Denna utbildning är en genomgång för som ska hålla Blått kort. Vi går igenom ledarskap för nybörjargrupper och strukturen i en Blått kort-kurs från start till slut. Kombinera gärna med Klubbinstruktör och Blått kort.    

Curlingutbildningar

Curlingskolan: Denna utbildning finns för att utveckla curlingspelet för den som vill lära sig lite mer. Vi går på djupet i varje position, pratar taktik, teknik sopning och olika övningar. Kika under fliken Blått kort och Curlingskolan så hittar ni allt material där.

Rullstolscurling

Spela rullstolscurling: För dig som vill lära dig mer om regler, teknik, övningar och matcher. 

Leda rullstolscurling: Ska du eller din klubb starta rullstolscurling? Då kan denna utbildning hjälpa er med teknik, taktik, regler, övningar och andra värdefulla tips på vägen. 

Domare

Domarutbildning: Utbildning som ger behörighet att vara domare i klubb- och distriktstävlingar, samt döma SM och Elitserie. I innehållet finns Svenska Curlingförbundets regler och tävlingsbestämmelser, domarens roll och uppdrag, mätningar, spelarmöten, skyldigheter/rättigheter, spelsituationer, särspel och ranking. 

Ismakare

Alla våra ismakarutbildningar skräddarsys efter era specifika behov. 

Kostnader för att boka en utbildning hos er:

10 000:- för två dagar, med övernattning för instruktörer.

6000:- för en dag där ingen övernattning behövs. 

 Priserna inkluderar utbildare (deras omkostnader med arvode, resor och boende) 

Utbildningsmaterial tillkommer beroende på antal deltagare. 

 

Uppdaterad: 2017-03-15 11:51
Skribent: Sara Carlsson

Följ oss i sociala medier

 


 Partners


Partners landslag

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info