Hoppa till sidans innehåll

Lag Edin avslutade grundserien med storseger mot Schweiz

2017-11-23 12:20
Det var laddat för toppmöte mot hittills obesegrade Schweiz men dramat uteblev. Det blev svensk storseger 8-2 när Schweiz gav upp redan efter den sjätte omgången och nu väntar Norge i kvällens semifinal.
  • Uppdaterad: 2018-02-22 16:10

– Schweiz började klart bäst men gjorde sedan ett oväntat taktiskt feldrag i den tredje omgången som helt vänder matchen. Dom går för ett svårt slag för att nolla omgången men istället blir det en stulen poäng till oss. Och efter det var det stort övertag från oss, säger Christoffer Sundgren.

Segern innebär att lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg vinner grundserien och kommer att möta Norge som slutade på fjärdeplats i grundserien. I den andra semifinalen möts Schweiz och Skottland.

Glada miner i det svenska lägret men samtidigt har det dykt upp ett litet orosmoln inför semifinalen. Skip Niklas Edin har ett ont knä som stör tekniken och kommer att få spela semifinalen hårt lindad. Läs mer och lyssna på intervju hos Radiosporten där Niklas berättar mer.

EM 2017 A-grupp damer: Tjeckien, Danmark, Tyskland, Ungern, 
Italien, Ryssland, Skottland, Sverige, Schweiz och Turkiet.

EM 2017 A-grupp herrar: Österrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, 
Norge, Ryssland, Skottland, Slovakien, Sverige och Schweiz.

Curling fans runt om i världen kommer att kunna följa livesändningar från EM 2017 via SVT (Sverige), Eurosport 1 och 2, Eurosport Player, Eurosport Asia Pacific, RTS, SRF och RSI (Schweiz), TVP Sport (Polen), La Chaine Equipe (Frankrike), TSN (Kanada), NBCSports (USA) och Olympic Channel.

Livesändningar kommer också att finnas tillgängliga via YouTube-kanalen/World Curling TV, www.youtube.com/WorldCurlingTV (Geo-blockering gäller i vissa områden).

Sociala medier: Följ på Twitter, Instagram (@worldcurling) och Facebook (/ WorldCurlingFederation) och använd hashtagg # ECC2017 och #curling för att hålla dig uppdaterad från EM.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan Lund
Mediaansvarig Svenska Curlingförbundet
E-post: This is a mailto link Tel. 070-209 22 95

Peja Lindholm
Förbundskapten Svensk Curling
E-post: This is a mailto link Tel. 070-512 05 09

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Liveresultat

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info