Hoppa till sidans innehåll

Lag Sigfridsson avslutar sin elitsatsning

2017-05-31 11:17
Ett av svensk curlings mest framgångsrika lag, lag Sigfridsson från Skellefteå CK, meddelar idag att de avslutar sin elitsatsning tillsammans som lag.
  • Uppdaterad: 2018-02-22 16:11

Skelleftelaget har tillhört världseliten under många år och på meritlistan finns bl.a OS-silver 2014, VM-silver 2012 och 2013, EM-guld 2013 och 2010, internationella tour-segrar samt flertalet mästerskapstecken i SM och Elitserien.   

– Säsongen har varit bra och vi har nått många fina resultat men det räckte inte riktigt i kampen om en plats i EM/VM och en OS-plats. Och efter många år med elitsatsning känns det som rätt läge att trappa ner, säger Maria Wennerström till curling.se.

Framgångarna har varit många och karriären lång. Vad rankar ni högst när ni blickar tillbaka?

Det finns så många höjdpunkter, men OS-silvret kommer såklart i topp, sedan de två EM-gulden, VM-silvren och Grand Slam-finalerna, säger Maria Wennerström.

 Under den senaste säsongen har lag Sigfridsson bestått av Margaretha Sigfridsson, Cissi Östlund, Christina Bertrup, Maria Wennerström och coach Fredrik Hallström. Cissi har tidigare representerat Karlstad CK och har spelat både EM och VM. Hennes främsta meriter är bland annat VM guld 2010 och flera SM-titlar.

– Cissi kom in i laget väldigt snabbt. Hon är en fantastiskt bra lagkamrat, en vass curlingspelare och avslutare. Det har varit väldigt kul att spela med henne, säger Christina Bertrup.

– Det var ett tufft beslut för mig att välja att kliva åt sidan från en elitsatsning och från något som har kommit att bli en livsstil. Jag har under den gångna säsongen haft äran att spela med och också lära känna tre fantastiska personer. Jag är otroligt tacksam för allt jag fått uppleva och framförallt kommer jag att bära med mig känslan av att få vinna VM-guld, säger Cissi Östlund.

Det är inte helt ovanligt att elitspelare som slutar hittar nya utmaningar i andra lag eller som tränare. Några framtidsplaner som är spikade?

– Inget just nu. Kärleken till curlingen finns kvar och förhoppningsvis kan vi bidra i andra konstellationer och roller med vår erfarenhet och kunskap men ingen av oss har några konkreta curlingplaner klara för nästa säsong, avslutar Margaretha Sigfridsson.

Återblick: Lag Sigfridssons OS-silver 2014, se sammandrag från finalen mot Kanada. Källa: Olympic Channel

Historiska resultat för alla spelare i laget:

> Margaretha Sigfridsson
> Cissi Östlund
> Christina Bertrup
> Maria Wennerström

 

 

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info