Hoppa till sidans innehåll

Årets ungdomsledarstipendiat

03 OKT 2018 11:07
Efter 19 år i tjänst, tackar vi Andreas Prytz för sin ovärderliga insats för svensk curling! Svenska Curlingförbundets styrelse har beslutat att utdela stipendiet Årets ungdomsledare till Härnösand och curlinggymnasiets Andreas Prytz.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2018 11:07

Efter nitton år på som lärare och ledare på curlinggymnasiet kommer Andreas nu att lämna verksamheten för en ny tjänst

En mängd curlare har utbildat sig vid vårt framgångsrika curlinggymnasium i Härnösand, med Andreas Prytz som tränare och ledare. Genom sitt engagemang har Andreas påverkat stora delen av dagens elit, motionärer och organisationsledare som engagerar sig för att driva curlingen framåt. 

Vi har pratat med ett par av eleverna och fått deras kommentarer på Andreas ledarskap:

"Prytz har fått mig att upptäcka riktig glädje för sporten. Han har funnits där för mig under de bästa stunderna men även de värsta. Tack vare han så är jag den curlingspelare jag är idag! I mina ögon är Prytz mer än en tränare, det är han som är Curling Gymnasiet" - Cecilia Fransson, examinerad från Curlinggymnasiet 2018. 

"Jag är väldigt glad och tacksam för att Prytz lyssnade på mig när jag ville fokusera mer på mitt ledarskap och gav mig utrymme till att få göra det istället för att träna. Att jag fick möjligheten att arbeta med ledarskap under det sista året och det har gjort så att jag fortfarande är aktiv som ledare och utbildare." -Johanna Jonsson, examinerad från Curlinggymnasiet 2014

Svenska Curlingförbundet är glada över att kunna ge Andreas denna uppskattning och hoppas att stipendiet ska ge möjlighet att fortsätta utvecklas inom curlingen och inom ledarskapet. Andreas har varit en fantastisk resurs för oss under alla dessa år och vi kommer att sakna hans engagemang och samarbete!

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK


 


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info