Hoppa till sidans innehåll

Återigen svensk succé vid Foxglide Nordic Junior Curling Tour

02 MAJ 2018 14:17
Ytterligare en säsong har kommit till sitt slut och vi vill gratulera de svenska lagen för sina fantastiska framgångar i Nordic Junior Curling Tour.
  • Skapad: 02 MAJ 2018 14:17

För andra året i rad, står CK Granit lag Köhn som totalsegrare av touren.  På flicksidan vann lag Moberg från Mjölby. Stort grattis till lagen som bland annat får sponsring med snygga lagkläder från Foxglide kommande säsong!

Nordic Junior Curling Tour har spelats med 4 deltävlingar i Norge, Danmark, Finland och Sverige.

Själva syftet med touren är att utveckla unga curlingspelare och skapa miljöer där curlare lär känna andra curlare i samband med tävling. Touren har en massa attraktiva priser och vi glädjer oss extra åt att det är många svenska lag som får ta del av dessa.  

Två lag får delta i Over the Pond Junior Exchange, vilket innebär att åka till Kanada och delta i en juniortävling som arrangeras av Marc Kennedy (OS-guldmedaljör 2010, OS-spelare 2018).

Kommande säsong är det två svenska lag som vunnit möjligheten att delta i Over the Pond Junior Exchange. Båda lagen från Mjölby, Lag Landelius och lag Moberg.

Lag Landelius: Foto Stefan Tjärnlund

Lag Moberg. Foto: Stefan Tjärnlund. 

Slutligen delas även Balance Plus Equipment award ut, till lag med god utvecklingspotential, bra sportmannaskap och god lagkänsla. På flicksidan gavs priset till IK Fyris lag Thunman. Laget får full utrustnings-sponsring av Balance Plus kommande säsong. 

Ytterligare två Lite Speed kvastar delades ut till spelare och till coach. Spelare Bao Lindgren från Göteborg fick en kvast. Bao tog nattåget upp från Göteborg för att delta i tävlingen, i ett "NJCT lag" bestående av två spelare från Östersund, en från Kanada och Bao från Göteborg. 

Coach Emma Sunding vann också en kvast för sin fantastiska hjälpsamhet, inte bara som coach utan som bidragare till hela tävlingen.  

Lag Thunman. Foto: Stefan Tjärnlund. 

Stort tack till alla som organiserat, arrangerat och deltagit i årets Nordic Junior Curling Tour. Vi ser med spänning fram emot nästa säsong!

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK


 


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info