Hoppa till sidans innehåll

Curlingherrarna i lag Edin klara för semifinal

2017-11-22 17:28
Skip Niklas har full koll på statistiken. Sverige lag Edin och Norge lag Ulsrud hade mötts 53 gånger innan dagens match och i 28 av dom har det slutat med svensk seger.
  • Uppdaterad: 2018-02-22 16:10

En siffra som utökades till 29 efter en ny viktig seger för de svenska curlingherrarna. Det blev seger 9-7 mot Norge och trots att Schweiz återstår att möta i grundserien är semifinalplatsen säkrad.

– Det var en väldigt bra start från vår sida och det vi hade fokuserat på. Och att vi får med oss fyra poäng gör det väldigt svårjobbat för dom och lättjobbat för oss. Men samtidigt blir det lite lurigt. Vi vill gå lite safe och inte ge dom chans att komma ikapp och det innebär att vi ger dom några poäng här och där, säger Niklas Edin.

Nu väntar Schweiz i den sista grundseriematchen imorgon och viktigt även där för placeringar och fördelar inför slutspelet

– På förhand det tuffaste motståndet och det lag som hållit jämnast nivå tillsammans med oss så här långt. Viktigt att vinna den för se sig själv som slutsegrare, säger Niklas.

Grundserien, där alla möter alla, startar lördag 18 november och pågår till torsdag 23 november. Slutspel med semifinaler startar på torsdag kväll.

I det svenska herrlaget spelar: Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg.

Spelprogram EM 2017
Aktuell tabell EM herrar 2017

EM 2017 A-grupp damer: Tjeckien, Danmark, Tyskland, Ungern, 
Italien, Ryssland, Skottland, Sverige, Schweiz och Turkiet.

EM 2017 A-grupp herrar: Österrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, 
Norge, Ryssland, Skottland, Slovakien, Sverige och Schweiz.

Curling fans runt om i världen kommer att kunna följa livesändningar från EM 2017 via SVT (Sverige), Eurosport 1 och 2, Eurosport Player, Eurosport Asia Pacific, RTS, SRF och RSI (Schweiz), TVP Sport (Polen), La Chaine Equipe (Frankrike), TSN (Kanada), NBCSports (USA) och Olympic Channel.

Livesändningar kommer också att finnas tillgängliga via YouTube-kanalen/World Curling TV, www.youtube.com/WorldCurlingTV (Geo-blockering gäller i vissa områden).

Sociala medier: Följ på Twitter, Instagram (@worldcurling) och Facebook (/ WorldCurlingFederation) och använd hashtagg # ECC2017 och #curling för att hålla dig uppdaterad från EM.

Om World Curling Federation (WCF)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan Lund
Mediaansvarig Svenska Curlingförbundet
E-post: This is a mailto link Tel. 070-209 22 95

Peja Lindholm
Förbundskapten Svensk Curling
E-post: This is a mailto link Tel. 070-512 05 09

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Liveresultat

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info