Hoppa till sidans innehåll

Curling World Cup JÖNKÖPING 2019

05 FEB 2019 23:03
Några av världens bästa curlare kom till Jönköping och tävlade om totalt 1,5 miljoner i prispengar. För de svenska lagen slutade det med dubbla finalförluster.
  • Skapad: 05 FEB 2019 23:03

Curling World Cup i Jönköping var den sista deltävlingen innan finalen i Beijing (Kina) den 6-12 maj 2019. 

KNAPP FÖRLUST ÄVEN FÖR LAG HASSELBORG

Sydkorea blev för tuffa för lag Hasselborg som tog hem Curling World Cup titeln i Jönköping. Sydkorea är därmed kvalificerade för den stora finalen i Peking i maj. Lag Hasselborg får avvakta en uttagning via rankingpoäng och där ser chanserna mycket goda ut.

– Om vi ska till Peking är jag väldigt glad för det. Det är den största tävlingen sett till prispengar i curlingens historia. Att vara där allt händer vore fantastiskt, säger Anna Hasselborg till turneringens webbplats.

Det var små detaljer som skiljde mellan lagen men Sydkorea var lite vassare på alla positioner och fick en tidig 4-1 ledning. Inför den sista omgången var det underläge 4-6 där Sydkorea dessutom hade favör av sista sten. Skippern Minji Kim säkrade segern med en dubbel utslagning.

FINALFÖRLUST FÖR LAG EDIN

Sverige med lag Edin förlorade finalen vid Curling World Cup. Kanada tog hem prestigemötet med 5-4. Lag Edin tog ledningen i den första omgången men sedan var det kanadensarna som styrde. Lag Dunstone gick upp till en 2-1 och en 4-2-ledning.

– Det kändes som att vi fick en del gratis på grund av deras missar och att de hade bättre lägen än vi hade, säger Niklas Edin.

I den sjätte omgången kom matchens höjdpunkt när skip Niklas Edin lyckades slå ut tre kanadensiska stenar och kvittera till 4-4.

Men det ville sig inte för de svenska herrarna. I en dramatisk avslutning kunde kanadensarna avgöra med en öppen utslagning och alltså ta hem matchen.

– En helt rättvis seger för dem som spelade bättre än vad vi gjorde idag. Det hade varit kul att vinna oss dit, men vi ligger bra till för en plats i den stora finalen och hör hemma där. Tar vi oss dit ska vi försöka vinna finalen.

> Alla resultat från Curling World Cup i Jönköping 2019

 

 

 

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK


 


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info