Hoppa till sidans innehåll

EM 2018: Lysande start med tre raka segrar

18 NOV 2018 09:35
Lag Hasselborg och lag Edin fick en perfekt start på EM i Tallinn. Båda lagens premiärmatcher var tuffa och jämna men det slutade med svenska segrar. Vid kvällspasset fick lag Edin en enklare resa där det blev storseger mot Finland med 9-1.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2018 09:35

Det började motigt för lag Edin i EM-premiären mot Schweiz. Efter sex spelade omgångar var det svenskt underläge 2-5. Men sakta och säkert jobbade sig lag Edin tillbaka. Reducering till 4-5 i sjunde omgången följdes av kvittering 5-5 efter stulen poäng i åttonde omgången. I matchens nionde omgång fick Schweiz nöja med en poäng och det innebar 5-6 men favör av sista sten för de svenska killarna. Och det läget förvaltades på bästa sätt. En perfekt slutomgång byggde läget och det slutade med två poäng och seger 7-6.

Damer: Sverie-Tjeckien

Jämnt och spännande blev det även i lag Hasselborgs premiärmatch där de mötte Tjeckien. En stabil 5-2 ledning vändes till likaläge inför slutomgången. Men Johanna Heldin, Sofia Mabergs, Sara McManus och Anna Hasselborg kunde säkra segern med en poäng i slutomgången. Lagets ordinarie tvåa, Agnes Knochenhauer, har varit lite krasslig och tvingades avstå premiärmatchen.

Storseger mot Finland

Lag Edin dominerade stort när det mötte Finland vid kvällpasset. Det slutade med storseger 9-1 och saken var klar redan efter sju omgångar. Sverige, Skottland och Italien toppar tabellen efter första EM-dagen.

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK


 


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info