Hoppa till sidans innehåll

EM 2018: Lysande start med tre raka segrar

18 NOV 2018 09:35
Lag Hasselborg och lag Edin fick en perfekt start på EM i Tallinn. Båda lagens premiärmatcher var tuffa och jämna men det slutade med svenska segrar. Vid kvällspasset fick lag Edin en enklare resa där det blev storseger mot Finland med 9-1.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2018 09:35

Det började motigt för lag Edin i EM-premiären mot Schweiz. Efter sex spelade omgångar var det svenskt underläge 2-5. Men sakta och säkert jobbade sig lag Edin tillbaka. Reducering till 4-5 i sjunde omgången följdes av kvittering 5-5 efter stulen poäng i åttonde omgången. I matchens nionde omgång fick Schweiz nöja med en poäng och det innebar 5-6 men favör av sista sten för de svenska killarna. Och det läget förvaltades på bästa sätt. En perfekt slutomgång byggde läget och det slutade med två poäng och seger 7-6.

Damer: Sverie-Tjeckien

Jämnt och spännande blev det även i lag Hasselborgs premiärmatch där de mötte Tjeckien. En stabil 5-2 ledning vändes till likaläge inför slutomgången. Men Johanna Heldin, Sofia Mabergs, Sara McManus och Anna Hasselborg kunde säkra segern med en poäng i slutomgången. Lagets ordinarie tvåa, Agnes Knochenhauer, har varit lite krasslig och tvingades avstå premiärmatchen.

Storseger mot Finland

Lag Edin dominerade stort när det mötte Finland vid kvällpasset. Det slutade med storseger 9-1 och saken var klar redan efter sju omgångar. Sverige, Skottland och Italien toppar tabellen efter första EM-dagen.

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info