Hoppa till sidans innehåll

Fjärde raka för lag Edin efter vinst i skiljeomgång

2017-11-20 11:42
Morgonmatchen mot Ryssland blev lag Edins tuffaste utmaning så här långt i EM. Och dessutom med en rejäl uppförsbacke redan efter första omgången.
  • Uppdaterad: 2018-02-22 16:10

Ryssland rivstartade med bra spel och tog hela fyra poäng i matchens första omgång.

– Jag kom in riktigt snett i matchen och vi hade lite knepiga halvsituationer i första omgången där vi valde att gå för att försöka släppa max två poäng. Men sen gör dom en riktigt bra sten, jag missar båda mina och de får en öppen utslagning för fyra, säger Niklas Edin.

Men de svenska killarna jobbade sig tillbaka in i matchen och efter fyra omgångar var det svensk ledning 5-4 och avslutningen av matchen blev både spännande och välspelad där lagen följdes åt fram till 8-8, efter de tio ordinarie omgångarna.

I skiljeomgången var det svensk favör av sista sten och Niklas kunde säkra segern med en öppen utslagning. Segersiffrorna skrevs till 10-8 och lag Edin toppar nu EM-tabellen tillsammans med värdnationen Schweiz.

– Efter den där fyran i början spelade vi väldigt moget och fick matchen precis dit vi ville med bra spel. Vi spelade lugnt och gjorde det svårt för dom. Bra kämpainsats och bra för turneringen som helhet att få spela en tuff match med skiljeomgång, säger Niklas Edin

Alla resultat från herrarnas fjärde omgång
Italien-Schweiz 2-8
Tyskland-Skottland 6-4
Nederlänerna-Österrike 8-3
Slovakien-Norge 2-7
Sverige-Rysslan 10-8

Ryssland med skip Anna Sidorova är titelförsvarare på damsidan efter EM-guld både 2015 och 2016. Men jagas av bl.a Sverige och Skottland. Förra årets EM var det första internationella mästerskapet tillsammans för damerna i lag Hasselborg. Det blev succé direkt och en finalplats där det slutade med EM-silver efter hårfin förlust. I det svenska laget spelar Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och coach Maria Prytz.

Herrlaget med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg har chansen att ta Sveriges fjärde raka EM-guld på herrsidan men även där finns tuffa utmanare. Norge med skip Thomas Ulsrud har varit finalmotståndare de två senaste åren och jagar tillsammans med bl.a Skottland och Schweiz.

Grundserien, där alla möter alla, startar lördag 18 november och pågår till torsdag 23 november. Slutspel med semifinaler startar på torsdag kväll.

Spelprogram EM 2017

EM 2017 A-grupp damer: Tjeckien, Danmark, Tyskland, Ungern, Italien, Ryssland, Skottland, Sverige, Schweiz och Turkiet.

EM 2017 A-grupp herrar: Österrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Norge, Ryssland, Skottland, Slovakien, Sverige och Schweiz.

Curling fans runt om i världen kommer att kunna följa livesändningar från EM 2017 via SVT (Sverige), Eurosport 1 och 2, Eurosport Player, Eurosport Asia Pacific, RTS, SRF och RSI (Schweiz), TVP Sport (Polen), La Chaine Equipe (Frankrike), TSN (Kanada), NBCSports (USA) och Olympic Channel.

Livesändningar kommer också att finnas tillgängliga via YouTube-kanalen/World Curling TV, www.youtube.com/WorldCurlingTV (Geo-blockering gäller i vissa områden).

Sociala medier: Följ på Twitter, Instagram (@worldcurling) och Facebook (/ WorldCurlingFederation) och använd hashtagg # ECC2017 och #curling för att hålla dig uppdaterad från EM.

Om World Curling Federation (WCF)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Cameron MacAllister
Kommunikationsansvarig World Curling Federation (WCF)
This is a mailto link

Stefan Lund
Mediaansvarig Svenska Curlingförbundet
E-post: This is a mailto link Tel. 070-209 22 95

Peja Lindholm
Förbundskapten Svensk Curling
E-post: This is a mailto link Tel. 070-512 05 09

 

 

 

 

 

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Liveresultat

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info