Hoppa till sidans innehåll

Grattis TEAM Fransson till segern på Åland!

08 FEB 2019 15:02
Det blev en helsvensk final på Åland i Nordic Junior Curling Tour mellan Team Fransson och Team Foxglide. Det blev en spännande final som slutade med 6-5 till Team Fransson.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2019 15:02

Efter segern säger skip Cecilia Fransson: "Det känns jättebra! Tycker att det är super roligt att spela på Åland eftersom det är en sån fin curlingklubb. Sen är det alltid lika kul att spela med tjejerna, speciellt nu på våren då vi inte har lika många tävlingar. Det är 3:e gången vi spelade NJCT Åland och det var kul att få lite revansch från förra årets silver!"

President för NJCT James Dryburgh är årterigen nöjd efter en fantastisk tävling på Åland:

"Stort tack till Janina och hennes team på Åland som anordnar en jättebra tävling. Jätteroligt att se två av våra NJCT lag, Team Moberg och Team Fransson spela. De är tourlag som var med från början. Kul att se dem tävla för första gången den här säsongen. Även roligt att se Team Foxglide göra sin säsongspremiär och gå hela vägen till final. Ett ungt lag som med sina resultat visar sig vara väldigt lovande". 

Team Foxglide med Thea Orefjord, Moa Tjärnlund, Moa Dryburgh och Moa Nilsson.  

"Jag ser även fram emot killarnas event på Åland, samt säsongsavslutningen på Touren Bill Ross, där vi  även välkomnar två kanadensiska lag som en del av Over the Pond Junior Exchange." - James Dryburgh

Over the Pond Junior Exchange

Som en del av ett utbytesprogram med Kanada, kommer förra årets vinnare  Team Moberg och Team Landelius att åka till Kanada inom kort.

Till nästa års utbyte med Kanada, vill vi också berätta om lag Hillbom har tagit ett jättekliv och förstärkt sin plats på rankingen efter Åland. Stark kandidat för nästa säsongs Over The Pond Exchange. 

Och ännu finns det mycket att se fram emot i slutet av säsongen. Förutom killarnas tävling på Åland och avslutningen i Sundbyberg med Bill Ross, kommer säsongen att avslutas med NJCT Mixed Doubles Championship. Mer om det längre fram. 

>MER OM NORDIC JUNIOR CURLING TOUR

 

Skribent: Maria Järvenson
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK


 


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info