Hoppa till sidans innehåll

Kajsa har jobbat med curling i 40 år

13 FEB 2019 12:44
I dag vill vi ta tillfället i akt att uppmärksamma en av curlingens stora eldsjälar, nämligen Kajsa Liljegren i Norrköping.
  • Skapad: 13 FEB 2019 12:44

Kajsa började med curling 1964 och har varit aktiv i klubbens organisation sen hon började som sekreterare1979. 

I dagsläget arbetar hon 50 % i föreningen som intendent, med ansvar för isskötsel, träning, klubbspel, uthyrningar och tävlingsarrangemang. 

Föreningens ordförande, Örjan Hansson säger: 

"Karin ”Kajsa” Liljegren har i många, många år varit ryggraden i vår curlingverksamhet iiNorrköping. Utan att förringa andra personer i föreningen, så  är det Kajsas brinnande engagemang för vår förening och vår anläggning som är ”kittet” i vår väl fungerande förening.

 Kajsa sätter hela tiden verksamhet före sitt eget privatliv och sin egen fritid. Denna uppoffring kommer våra medlemmar och vår verksamhet tillgodo, som vi inte alltid tillräckligt talar om att vi uppskattar. Vi hoppas att vi får behålla Kajsa länge som verksam i vår förening!"

Kajsa själv berättar:

”Jag började min bana som sekreterare i NCK 1979 – 1991. Sedan utsågs jag till vice ordförande 1994-1996. Tillsammans med Bengt ”Banne” Ericsson och Rolf Arfwidsson, startade vi 1991 något som vi kallar för FKC (Företags- och KamratCurling. Där kamratgäng och företag som provat vår sport, bildade lag och spelade i olika divisioner.

Detta har blivit hjärtat i vår verksamhet och vägen vi även idag slussar in våra nya medlemmar. Som mest har vi haft 61 lag. Det var under säsongen 2008-2009.”

Under tiden 2006-2015 jobbade Kajsa heltid i föreningen. I dag delar hon tjänsten med Thomas Busch och Mikael Börjesson.

Själv vill hon tacka alla som hon haft runt sig i olika positioenr under årens lopp.

Vi i svensk curling, vill tacka Kajsa för allt hon gjort och betytt för föreningen och för svensk curling. Självklart hoppas vi på många fler år!

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK


 


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info