Hoppa till sidans innehåll

KOM IHÅG ATT SÖKA TILL CURLINGGYMNASIET

2017-10-27 14:48
Kombinera dina studier med din utveckling inom curling, tillsammans med de andra eleverna på gymnnasiet i Härnösand!
  • Uppdaterad: 2018-02-22 16:10

Nu är det din tur, som är född 2002 och är registrerad hos Svenska Curlingförbundet att söka till Curlinggymnasiet!

>INFORMATION

>ANSÖKNINGSBLANKETT

Vi hoppas att du fastnat så mycket för curling att du vill ta chansen och söka till Curlinggymnasiet. Blir du antagen kommer du få möjlighet att kombinera dina studier och din satsning mot att bli elitspelare i Curling.

Curlinggymnasiet har funnits sedan 1989 och Många av Sveriges absolut bästa curlingspelare har gått på Curlinggymnasiet, några exempel presenteras på baksidan av detta brev. De har efter sina år i Härnösand fortsatt att utvecklas hela vägen till världstoppen. Visst är det häftigt? Ännu fler har tyckt att deras gymnasietid här i Härnösand varit fantastisk. Vi har skapat en trygg social miljö, där du i fin gemenskap får chans att växa både som person och som curlingspelare.

Vi kommer göra vårt yttersta för att ni och era föräldrar upplever att ni blir väl omhändertagna ifall ni börjar plugga här. Det kan vara ett ganska svårt val att bestämma sig för att flytta hemifrån, vi vet för vi har också varit elever här, men när väl valet är gjort är det väldigt ovanligt att någon ångrar det. Tvärtom upplever många att det är bland det roligaste och nyttigaste de gjort i sitt liv.

Du och/eller din vårdnadshavare är välkomna att besöka oss. Kanske vill du till exempel komma upp ett par dagar redan nu och testa på hur det är att vara elev här. Det går naturligtvis också bra att kontakta oss med frågor och funderingar, helst per e-post This is a mailto link

När ansökningstiden gått ut rangordnar svenska curlingförbundet sökanden utifrån meriter. Därefter tas en ganska stor grupp ut för intervju i Härnösand. Efter intervjun bedömer vi vilka som har mest motivation och förmåga att satsa mot att bli en duktig curlingspelare i framtiden. Dina betyg måste också räcka till för att komma in på ett gymnasieprogram i Härnösand. Till hösten har vi dessutom möjlighet att ta emot några fler än normalt.

Vi ser fram mot din ansökan!

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info