Hoppa till sidans innehåll

Lag Hasselborg fortsätter att övertyga vid curling-EM

2017-11-22 12:11
De svenska curlingdamerna är fortsatt obesegrade vid curling-EM. Vid morgonmatchen i St Gallen blev det seger 6-5 mot de regerande europamästaren Ryssland.
  • Uppdaterad: 2018-02-22 16:10

Matchen mot Ryssland var jämn och välspelad och avgjordes först med matchens sista sten. Den tillhörde skip Anna Hasselborg som levererade en perfekt dragning mitt i boet.

– Vi har en väldigt bra känsla där ute och vi jobbar bra ihop som lag. Vi hade lite problem med isen som var lurig i den här matchen, framförallt på utslagningar då det gick lite rakare, säger Sofia Mabergs.

Sverige, Skottland och Schweiz har redan säkrat en plats i slutspelet men de sista grundseriematcherna är fortsatt viktiga.

– Vi inser nu när vi kollar tabellen att det blir mycket viktigt att komma högst i tabellen inför slutspelet. Det är väldigt jämnt bakom oss bland lagen som jagar slutspelsplats så att komma etta i tabellen är fokus för oss just nu, säger Sofia.

Ikväll kl 19:00 väntar Tjeckien för lag Hasselborg.

Aktuell tabell EM damer 2017

Ryssland med skip Anna Sidorova är titelförsvarare på damsidan efter EM-guld både 2015 och 2016. Men jagas av bl.a Sverige och Skottland. Förra årets EM var det första internationella mästerskapet tillsammans för damerna i lag Hasselborg. Det blev succé direkt och en finalplats där det slutade med EM-silver efter hårfin förlust. I det svenska laget spelar Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och coach Maria Prytz.

Herrlaget med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg har chansen att ta Sveriges fjärde raka EM-guld på herrsidan men även där finns tuffa utmanare. Norge med skip Thomas Ulsrud har varit finalmotståndare de två senaste åren och jagar tillsammans med bl.a Skottland och Schweiz.

Grundserien, där alla möter alla, startar lördag 18 november och pågår till torsdag 23 november. Slutspel med semifinaler startar på torsdag kväll.

Spelprogram EM 2017

EM 2017 A-grupp damer: Tjeckien, Danmark, Tyskland, Ungern, Italien, 
Ryssland, Skottland, Sverige, Schweiz och Turkiet.

EM 2017 A-grupp herrar: Österrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, 
Norge, Ryssland, Skottland, Slovakien, Sverige och Schweiz.

Curling fans runt om i världen kommer att kunna följa livesändningar från EM 2017 via SVT (Sverige), Eurosport 1 och 2, Eurosport Player, Eurosport Asia Pacific, RTS, SRF och RSI (Schweiz), TVP Sport (Polen), La Chaine Equipe (Frankrike), TSN (Kanada), NBCSports (USA) och Olympic Channel.

Livesändningar kommer också att finnas tillgängliga via YouTube-kanalen/World Curling TV, www.youtube.com/WorldCurlingTV (Geo-blockering gäller i vissa områden).

Sociala medier: Följ på Twitter, Instagram (@worldcurling) och Facebook (/ WorldCurlingFederation) 
och använd hashtagg # ECC2017 och #curling för att hålla dig uppdaterad från EM.

Om World Curling Federation (WCF)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan Lund
Mediaansvarig Svenska Curlingförbundet
E-post: This is a mailto link Tel. 070-209 22 95

Peja Lindholm
Förbundskapten Svensk Curling
E-post: This is a mailto link Tel. 070-512 05 09

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info