Hoppa till sidans innehåll

NJCT: CK GRANITS TREJDE TOURVINST FÖR SÄSONGEN

06 MAR 2018 10:54
Team Granit dominerar säsongens Nordic Junior Tour. I helgen vann de tredje raka turneringen denna säsong och är än så länge ohotade i toppen av tabellen!
  • Skapad: 06 MAR 2018 10:54

Nordic Junior Tour går fantastiskt för de svenska lagen. Team Granit har vunnit samtliga tourturneringar denna säsong och i tjejernas ranking är topp tre svenska lag. Team Fransson, team Moberg och team Thunman.

Den senaste turneringen var i Åland för killarna den 2-4 mars och i och med seger för de svenska killarna, har de nu kopplat ett bra grepp om hela touren.

En av lagets coacher, Lars Ahlberg berättar att laget har en mycket bra sammanhållning både på och utanför banan. Nyckeln till killarnas framgång är också att de inte är nöjda. De vill hela tiden bli bättre och jobbar med detaljer både på och utanför banan. De har också utvecklat en medvetenhet och roller för alla i laget både för de som spelar och reserver.

Segern är också en bra uppladdning för kommande äventyr, då team Granit är det lag som kommer att åka till Kanada för att delta i Marc Kennedy Curling Classic. Tävlingen är en del av NJCT:s utbytesprogram.

Spelarna reser till Kanada den 20 mars, börjar spela den 23:e och kommer bo hemma hos Marc Kennedy (OS-guldmedaljör från 2010, som spelat med Kevin Koe). 

Med till Kanada följer ett norsk flickjuniorlag som ska bo hemma hos Ben Hebert (lagkamrat med Marc Kennedy) och spela samma tävling. 

>OM NORDIC JUNIOR CURLING TOUR
>MARC KENNEDY CURLING CLASSIC
>OM UTBYTESPROGRAMMET MED MARC KENNEDY CURLING CLASSIC

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info