Hoppa till sidans innehåll

Ny generation av tävlingsarrangörer

22 NOV 2018 14:32
Vi har en ny våg av engagerade curlare i Sverige, som tar sig an allt större uppgifter. Curlinggymnasister från Härnösand och Östersund utbildar sig till domare och agerar nu även tävlingsledare, ismakare och arrangörer.
  • Skapad: 22 NOV 2018 14:32

Senast vid Elitserien damer, var det främst elever från Härnösand och Östersund som stod för arrangemanget. 

Simon Olofsson, från Lag Engqvist berättar: 

Min roll i helgen var primärt att vara huvuddomare där jag höll domarmöte, mätte LSD och var ute på banan under matcherna. Övriga uppgifter som alla vi hade var att stå i fiket och turas om med det samt så hjälpte vi Johan att göra is inför matcherna.

Inför tävlingen tog vi en del stöd och tips från Andreas Prytz och Björn Sidén så att allt skulle flyta på, under själva tävlingen fick vi hjälp av Johans mamma som tog ett par pass i fiket, annars så gjorde vi resten själva, bara vi fem.

Utbildningen leder till större uppdrag. 

Ett flertal av unga gymnasiseter från Härnösand och Östersund har jobbat och kommer ta uppdrag från WCF gällande domararbete. Simon berättar mer av sin roll: 

Förra säsongen var jag juniortränare för HCK. Annars jobbade jag som domare (Game Umpire) på Senior VM som var i Östersund förra säsongen och jag ska vara domare (Game Umpire) på Curling World Cup i Jönköping senare i år.

Möjligheter detta ger oss i framtiden är väldigt många, nu har förbundet och curlingsverige sett att vi kan arrangera en tävling och ta på oss ett ganska stort ansvar så vi får mer förtroende som förhoppningsvis kan leda till fler uppdrag med mycket ansvar.


Under själva elitserie helgen så var de flesta lagen nöjda med både is och arrangemang. Det löd en bra stämning genom hela helgen, vi (Lag Engqvist) hade otroligt roligt och jag tror det smittade av sig vilket gjorde helgen lyckad! 

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info