Hoppa till sidans innehåll

Ny Grand-Slam final väntar för Team Edin

21 JAN 2018 10:59
Team Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och coach Fredrik Lindberg visar härlig form inför OS och fortsätter att imponera på den kanadensiska Grand Slam-touren.
  • Skapad: 21 JAN 2018 10:59

 I natt svensk tid blev laget klara för ännu en final.

Tävlingen Canadian Open började lite krokigt med två förluster i grundspelet men efter det har Team Edin radat upp segrar. 6-5 mot norska OS-laget Ulsrud och 8-7 mot Skottlands Team Mouat tog laget vidare till slutspel. Resan mot final fortsatte sedan med seger i kvartsfinalen mot Team McEwen 3-2 och sedan mot Kanadas OS-lag Team Koe 6-5. Både kvart- och semifinal var mycket jämna och avgjordes först efter skiljeomgångar.

– Vi fick en tuff start på veckan och vi var illa ute flera gånger. I de tre sista matcherna har vi lyckats få med oss favören av sista sten i skiljeomgångarna och det har varit helt avgörande, säger Oskar Eriksson.

Laget etta Christoffer Sundgren har kämpat med en jobbig förkylning under hela tävlingen och har tvingats undvika sopmomentet. Men det har Team Edin löst på bästa sätt. Christoffer har bytt plats med Oskar Eriksson som vice kapten och Oskar axlar mer ansvar för sopningen.

– Christoffer har en riktigt elak förkylning med hosta och då fixar man inte sopningen. Nu hoppas vi att han blir frisk och kry innan OS. Det är samtidigt en styrka att vi kan mixa om i laget och ändå vinna de här tuffa matcherna, säger Oskar Eriksson

I söndagens final (kl 22:30, svensk tid) väntar OS-laget Team de Cruz från Schweiz som spelar sin allra första Grand Slam-final. 

För damerna i Team Hasselborg tog det stopp i den sista grundseriematchen där det blev förlust mot Schweiz OS-lag Team Tirinzoni med siffrorna 4-5.

Livesändning från finalen

Följ liveresultat på den officiella hemsidan

Läs mer

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info