Hoppa till sidans innehåll

Nytändning kan leda långt i Sotji

2013-02-14 15:05
När VM i Rullstolscurling inleds imorgon fredag är det med ett svenskt lag som sprudlar av spelglädje. Och med den form som laget visat de senaste veckorna stiger förväntningarna.
  • Uppdaterad: 2017-11-27 15:26

jalle_550pxl

VM i Rullstolscurling 16-23 februari 2013 – Sotji, Ryssland

– Det känns jättebra. Vi har matchat flitigt i den lokala klubbserien mot gångarcurlare och hittills har det bara blivit en förlust. För min egen del känner jag mig i högform och det känns fantastiskt att få åka på ett mästerskap där uppladdningen inte störts av sjukdomar och skador. Jag känner mig helt enkelt i högform precis som alla andra i laget, säger Jalle.

Vilken målsättningar har ni satt upp för VM?

– Vi ska ta oss till slutspel. Väl där sätter vi upp nya mål. Men självklart vet vi att det är tuff konkurrens och att det är viktigt att vi får en bra start på VM-veckan, inte minst för självförtroendet. Om vi tittar på hela startfältet så finns det inget lag som vi inte har vunnit mot tidigare och därför finns det inga lag vi inte kan slå. Vår rutin är viktig och att vi kan vara orädda, avslutar Jalle.

Imponerande meritlista

För Jalle är VM i Sotji det sjunde i ordningen. Karriärens höjdpunkt så här långt är de två bronsmedaljerna vid Paralympics 2006 och 2010. Med i laget finns också rutinerade Glenn Ikonen med lika många VM och Paralympics på meritlistan, Patrik Kallin som också fanns med i Vancouver 2010 och har spelat två tidigare VM samt Kristina Ulander och Gert Erlandsson med tre VM på meritlistan.

Den svenska VM-truppen:

Jalle Jungnell, Glenn Ikonen, Patrik Kallin, Kristina Ulander, Gert Erlandsson.

Förbundskapten: Monika Mabergs. Assisterande förbundskapten: Mats Mabergs

 

> Deltagande lag

> Spelprogram

> Senaste nytt

För mer information, kontakta Sportchef Peja Lindholm tel. 070-512 05 09

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

 


Partners


Partners landslag

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info