Hoppa till sidans innehåll

OS-guld till lag Hasselborg efter 8-3 mot hemmanationen Sydkorea!

25 FEB 2018 04:48
Lag Hasselborg presterade på topp när det gällde som mest och är nyblivna olympiska mästare efter 8-3 mot Sydkorea.
  • Skapad: 25 FEB 2018 04:48

– Det här var det roligaste jag har gjort. Fantastiskt att få göra det här med mina bästa vänner, och teamet vi har bakom oss. Och familjen, även en familj som är hemma och stöttar oss. Det är en otrolig känsla, säger Anna Hasselborg till Eurosport.se

OS-finalen mot Sydkorea började lite avvaktande och med liten fördel Sydkorea. Men allt vände efter två svenska poäng i tredje omgången. En knapp 2-1 ledning som sedan växte till 4-1 efter svenska stulna poäng i både fjärde och femte omgången.

Sykorea reducerade till 4-2 innan det var dags för ett avgörande i den sjunde omgången. Sydkoreanska skippern Kim Eunjung darrade med sin sista sten och lämnade ett läge för lag Hasselborg som de tog tillvara. Och redan där var guldet i praktiken säkrat.

– Jag kan inte riktigt ta in det än. Helt otroligt. Det känns fantastiskt i dag, men det här är något som vi kan leva på i hela våra liv. Det är magiskt, säger Knochenhauer.

Guldtjejerna Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och coach Maria Prytz kunde gå över till stensäker defensiv och efter den nionde omgången gav Sydkorea upp.

Carl XVI Gustaf var på plats och såg lag Hasselborg vinna OS-guldet

– Jag har varit med om mycket tidigare men det här är nog det mest fantastiska. Framförallt curlingen, både herrarna och flickorna gör enormt fina insatser och det har vi hållit på med i ett antal år. De kämpar mot Kanada som har en miljon aktiva. Sverige har 4000 ungefär. Det ska inte gå, men vi lyckas, säger kungen till Sportbladet.

Svensk Curling befäster sin position som toppnation inom curlingen med ett OS-silver (lag Edin i går) och ett OS-guld och är med tre OS-titlar, det mesta framgångsrika laget inom damcurlingen. Supermakten Kanada, som har en miljon utövare, har vunnit OS-turneringen två gånger.

Den svenska curlingtruppen vid OS i Sydkorea 2018
som tog OS-silver och OS-guld

Herrar: Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå,
Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg.
Damer: Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer,
Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och coach Maria Prytz
Förbundskapten: Peja Lindholm
Fysio: Peter Drugge

 

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info