Hoppa till sidans innehåll

OS-silver tlll lag Edin. USA avgjorde med fempoängare i åttonde omgången.

24 FEB 2018 13:57
OS-finalen mellan Sverige, lag Edin och USA utvecklade sig till en rysare som var ytterst jämn ända fram till den åttonde omgången som blev olycklig för de svenska killarna.
  • Skapad: 24 FEB 2018 13:57

Marginalerna grinade emot, lag Edin gjorde några små misstag och när omgången var klar hade USA avgjort OS-finalen. 5-5 blev underläge 5-10

– Vi var tvungna att satsa när de hade sista stenen i omgången, men det gick inte vägen. Vi fick inte till precisionen och det öppnade för en ganska enkel fempoängare för USA, säger förbundskapten Peja Lindholm till SVT.

Fram till dess hade det svängt fram och tillbaka. Efter en nollomgång i första omgången tog Edin en 2-0 ledning i matchens andra omgång. USA svarade direkt med kvittering och gick till ledning efter att ha stulit poäng i den fjärde omgången. Edin gjorde en fin femte omgång och var tillbaka i ledning 4-3. USA vände igen med två poäng och Edin kvitterade i sjunde omgång. Lag Edin som vann grundserien, krossade Schweiz i semifinalen gick in i finalen som storfavoriter men hittade inte riktigt rätt i spelet.

– Det känns surt såklart. Fick inte till den nivån vi haft tidigare i veckan. När vi tappar femman så ligger inte vinklarna i vår favör. Så vi måste chansa lite, men sätter vi någon av dem så kan vi vinna matchen. Lider med grabbarna som kämpat och slitit, säger Henrik Leek till Expressen.

Trots finalförlust för Sverige tangerar de svenska herrarna OS-silver från 1924 och de gör sitt bästa resultat på herrsidan i modern tid.

> LÄS MER PÅ EUROSPORT.SE. INTERVJU MED NIKLAS EDIN
EFTER DEN TUNGA FINALFÖRLUSTEN

 

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info