Hoppa till sidans innehåll

Reportage från curlinglägret i Füssen

2017-09-19 22:00
2017 var året då jag, Joakim Flyg, tog mig utan för min trygghetszon och bestämde mig för att ansöka som tränare till WCF:s årliga curlingläger i Fussen, Tyskland.
  • Uppdaterad: 2018-02-22 16:11

Mina förväntningarna på lägret var stora, då jag har varit där fyra gånger som extremt nöjd deltagare, men i yngre ålder. 

Füssen Curling camp är ett sommarläger för curlare, där man först och främst sätter fokus på gemenskap och försöker få ungdomar att knyta nya kontakter och vänner. Det finns också tid för många härliga timmar på is där man slipar på teknik, men även taktik- och kostlektioner fyller ut det fullspäckade schemat.

Lägret passar curlare i alla åldrar och kunskapsnivåer, då man delas upp i grupper utifrån rutin och ålder. Väl på plats i Fussen lär man känna allt ifrån juniorvärldsmästare till folk som bara spelat curling i några månader och deltagarna kommer från alla världens hörn.

Det är denna blandning av människor som gör lägret Füssen så speciellt. Mitt mål med lägret var att försöka ge tillbaka all den kärlek och kunskap som jag själv fick ta del av och uppleva under mina fyra år som deltagare. Jag försökte även suga in så mycket information och kunskap som möjligt från de mer erfarna tränarna, för att utveckla mitt eget utlärande.

Denna fantastiska vecka nere i Tyskland fick mig verkligen att växa, både socialt och som individ och det var fantastiskt kul att få se ungdomarna utvecklas och ta till sig det vi lärde ut, se hur de drog nytta utav det.

Jag skulle rekommendera alla curlare att besöka lägret i Fussen, både som tränare och deltagare. Lägret bjuder på bra träningsmöjligheter under sommaren och man får vänner som varar för livet. Jag kommer inte ens tveka på att söka igen nästa år.

Skribent: Joakim Flyg, Team RP, Sundbyberg CK
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling

 


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info