Hoppa till sidans innehåll

Rullstolslandslaget obsegrade mot Paralympiskt motstånd i Schweiz

2017-10-16 17:04
Svenska rullstolslandslaget gick i helgen obesegrade genom en tävling med ytterligare 5 paralympiska lag. Finalen vanns mot Slovakien med hela 12-3. "Det är hög klass på gänget och det märks att de har tränat jättemycket" säger Mia Boman
  • Uppdaterad: 2018-02-22 16:10

Tävlingen i Wetzikon, Schweiz bestod av 12 lag varav 6 lag var parlympiska lag: Sverige, Schweiz, Tyskland, Skottland, Slovakien och Korea. Även Italen och inhemska schweiziska lag deltog.

 

Svenskarna började mot ett Allstar lag från Schweiz. Med en schweizisk skip och resten bestod av reserver från de olika lagen. Den matchen vann de utan större problem och gick sedan vidare till att besegra Slovakien, Korea, Skottland och Schweiz. 

 

Finalen spelades mot Slovakien och där inledde Sverige med att stjäla en fyra. Efter tre omgångar ledde Sverige med 6-0. Svenskarna höll koncentrationen och vann tillslut med 12-3 på sju omgångar. 

 

Mia Boman, Assisterande förbundskapten säger: 

 

"Generellt i helgen har vi haft ett väldigt bra spel. Med få missar och ett stabilt grundspel. Det finns en säkerhet i slagen. Som coach på läktaren har det känns lugnt. Det är hög klass på gänget och det märks att de har tränat jättemycket. Samarbetet med mentala coacherna bär också frukt rejält och det märks. Vi ser en harmoni i laget. De har växt som människor och spelare på banan."

 

Samtidigt var förbundskapten Peter Narup i Korea och tittade på arenorna inför Paralympics. 

 

"Det var nyttigt och bra, bra snack med paralympiska kommittén och organisationskommitté på plats. Arenor och OS byn såg fin ut även om det är mycket jobb kvar."

 

Under tiden satt han såklart och följde tävlingen tillsammans med Paralympiska kommittén som växlade mellan rullstolscurling och para-ishockey.

 

"Jag är oerhört imponerad av att de gjorde så bra ifrån sig Ett flertal lag ska vara med i Paralympics. 5 av matcherna var mot motstånd som kommer bra på Paralympics. Riktigt bra att vinna alla matcher och riktigt bra att gå obesegrade genom hela turneringen."

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info