Hoppa till sidans innehåll

SM Figur i Gävle

12 FEB 2019 10:32
SM i figur i spelades i Gävle lördagen den 9/2. Totalt 22 spelare fanns med i startfältet fördelade på klasserna dam-, herr och rullstolscurling.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 10:32

I rullstolsklassen segrade Mikael Larsson men 71 p efter en väldigt jämn tävling över Per Källström 70 p och Sabina Johansson 68 p.

– Jag är oerhört glad och lycklig över det här guldet. Efter att ha gjort en riktigt dålig första serie trodde jag det var kört, men jag tog mig i kragen och valde att se framåt och lyckades spela upp mig och göra för mig en normal andra serie. Det räckte till guld. Jag vill gratulera de andra medaljörerna och övriga spelare till väl utförda serier. Jag vill tacka Gävle CK Granit för en bra organiserad tävling, säger Mikael efter segern. 

 

I damklassen vann Nilla Hallström 90 p, tvåa kom Ingrid Mehldahl 86 p och trea kom Vilma Åhström med 77 p.

– Jag tyckte det var sjukt rolig stämning på banan! Alla hejade på varandra och höll tummarna för att alla skulle lyckas. Det var nog den roligaste tävling jag har spelat!, säger Nilla Hallström efter vinsten.

 I herrklassen vann Simon Granbom 150 p, på andra plats kom Fabian Wingfors 136 p och trea blev Mikael Vilenius 135 p.

– Jag är nöjd med min insats då mitt mål var att få minst 75 poäng i en serie och därmed komma in i 100-klubben. Kände att det var realistiskt då jag spelade på hemma-is. Om jag nådde det visste jag även att jag skulle vara med och fajtas om guldet. Utöver det var det ett trevligt arrangemang, även om det bara blev spel under en dag. Något som även drog upp stämningen var alla deltagare som hade med sig ett glatt humör ut på banan. Och till sist så vill jag ge en eloge till Per Noreen som fick till en lätt och bra is, säger Simon Granbom efter tävlingen.

Skribent: Maria Järvenson
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK


 


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info