Hoppa till sidans innehåll

SM Mixed dubbel i Karlstad med startfält i världsklass.

07 MAR 2019 13:38
När SM i mixed dubbel avgörs i Karlstad kommande veckoslut har startfältet en blandning av utpräglade mixed-dubbel specialister, som tävlar flitigt på den internationella touren.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2019 13:38

Men även nya lagkonstellationer från de svenska topplagen Hasselborg och Edin.

Niklas Edin bildar lag tillsammans med Tilde Vermelin, Oskar Eriksson har slagit sig samman med Anna Hasselborg och Christoffer Sundgren spelar tillsammans med Thea Orefjord.

Två av de svenska topplagen i mixed dubbel kommer från en helg med tour-tävlingar i Sochi, Ryssland och på Eckerö, Åland. Laget Kristian Lindström/Johanna Heldin tog sig till slutspel i Sochi men förlorade kvartsfinalen mot ett ryskt topplag. På Åland blev det svensk seger genom laget Therese Westman/Robin Ahlberg.

Vinnaren i SM mixed dubbel blir Sveriges representanter vid VM mixed dubbel som avgörs i Stavanger, Norge 20-27 april 2019.

Mixed dubbel gjorde debut på OS-programmet 2018 och allt inom disciplinen växer snabbt i curlingvärlden. Idag finns ett stort antal tävlingar på världstouren och hårt satsande lagkonstellationer bygger för framtiden. Många med siktet instället på OS i Peking, Kina 2022.

SPELPROGRAM | LIVERESULTAT

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info