Hoppa till sidans innehåll

​SM Mixed i Östersund med VM-plats i potten

06 APR 2017 16:17
Kommande helg, 7-9 april, spelas säsongens sista SM-tävling när det är dags för SM Mixed i Östersund. Som också är kval till VM i mixed i oktober.
  • Skapad: 06 APR 2017 16:17

Totalt 19 lag från hela Sverige finns med i det mycket meriterade startfältet som består av olympiska guldmedaljörer, världsmästare, juniorvärldsmästare och flerfaldiga svenska mästare. Hemmaklubben Östersunds CK representeras av fem lag där det också finns massor av rutin och förhoppningar om topplaceringar.

I grupp C hittar vi en av favoriterna, lag Lindström från Sundbybergs CK som vann SM-guldet 2016 och även tog ett VM-silver i mixed i höstas. Kristian Lindström, född och curlingfostrad i Lit, är skip i laget och ser fram emot spännande SM-tävlingar på hemmaplan.

– Vi har VM i färskt minne. Det var ett fantastiskt mästerskap och bland det största som jag har upplevt som curlingspelare. Så vi kommer att göra allt för att knipa det där SM-guldet igen, säger Kristian Lindström.

I mixed är lagen blandade med två tjejer och två killar. Vad är ert framgångsrecept i lagkonstellationen?

– Vi passar bra ihop i en mix där några står för taggningen och andra för lugnet. Och sedan är vi en skön blandning av lite sliten erfarenhet och ung hunger. Vem som är vem får ni lista ut själva, säger Kristian med ett skratt.

SM-tävlingarna startar på fredag morgon med gruppspel i fyra grupper och sedan väntar slutspel på söndag morgon för de två bästa från varje grupp. Vinnaren erbjuds möjligheten att representera Sverige vid Mixed-VM som spelas i Champéry, Schweiz 7-14 oktober 2017.

> Liveresultat från SM Mixed i Östersund 2017
> Lag och laguppställningar SM Mixed 2017
> Spelprogram SM Mixed 2017

För mer information, kontakta Stefan Lund This is a mailto link eller tävlingsledare Rickard Hallström This is a mailto link

#smmixedcurling #curling #ostersund

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK


 


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info