Hoppa till sidans innehåll

Sveriges seniorherrar dominerar inför VM slutspelet

26 APR 2018 17:32
Under torsdagen spelade Sveriges seniorherrar (+51 år) sin sista gruppspelsmatch i VM turneringen. Lag Wranå som som redan innan matchen kvalificerat sig till slutspel vann övertygande mot Italien med 9-3.
  • Skapad: 26 APR 2018 17:32

Sverige som imponerade i andra omgången och tog 4 poäng visade upp ett skickligt och säkert spel matchen igenom. Det italienska laget som hade en liten möjlighet att knipa en slutspelsplats missade därmed möjligheten för avancemang.

De svenska seniorherrarna, Mats Wranå, Mikael Hasselborg, Gerry Wåhlin, Anders Eriksson och Mikael Ljungberg, har nu möjlighet att skriva in sig i historien som det första lag att vinna tre senior-VM i rad.

Laget medger att de är guldkandidater men är ödmjuka inför uppgiften.

– Det finns många riktigt bra lag bland slutspelslagen där vi ser Kanada, Schweiz och Skottland som de tuffaste motståndarna. Men man vet aldrig med curling. Vi inledde VM med förlust mot Australien, ett lag vi på pappret borde besegrat, säger Mikael Hasselborg,

Något som skiljer ett seniormästerskap från ett ”vanligt” mästerskap är att fler länder deltar. Det är fri anmälan för alla seniorlag som vill delta. Enligt Gerry Wåhlin är det en utmaning att ha koll på alla lag och deras form, vilket ger utrymme för överraskningar.

Lagets styrka är deras moderna spelstil. De är noggranna med att följa med i utvecklingen av curlingen och ser positivt på ny teknik och sportens digitalisering. Hasselborg berättar att de är snabba på att snappa upp nyheter och att testa nya spelstilar.

– Det finns en del lag som tror att det går att spela på gamla meriter, men det brukar oftast inte sluta väl. Vi har tränat bra under säsongen och kommer väl förberedda till VM.

Lag Wranå har övertygande matchstatistik i bagaget. Under de tre senaste säsonger har laget vunnit 54 matcher och förlorat två. Något som kan sätta griller i huvudet även på de svåraste motståndarlagen. I de senaste två mästerskapen har de svenska curlingseniorerna mött Kanada, ett lag de gärna vill möta igen i final på lördag.

– Att vinna skulle vara fantastiskt och betyda mycket för oss i laget. Det är de små marginalerna som kommer avgöra nu i slutspelet. Vi brukar ha lite tur och ha millimetrarna på vår sida, något som vart avgörande förut, berättar Gerry Wåhlin.

Men innan det är dags för final behöver laget vinna sina tre kommande slutspelsmatcher. Vinna eller försvinna.

Skribent: Charlotte Troberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK


 


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info