Hoppa till sidans innehåll

Team Hasselborg klara för ny stor final

30 SEP 2018 13:50
OS-guldlaget Team Hasselborg fortsätter att imponera på den internationella touren och är klara för final i Grand-Slam tävlingen Elite 10, efter seger i nattens semifinal mot Team Homan, Kanada.
  • Skapad: 30 SEP 2018 13:50

I finalen, som spelas kl 18:00, svensk tid väntar Team Tirinzoni från Schweiz.

Tävlingen Elite 10 i kanadensiska Chatham-Kent är säsongens första Grand-Slam tävling med den absoluta världstoppen på plats. Team Hasselborg tog en direktplats i semifinalen efter fyra raka vinster i grundserien, trots att spelformatet är ganska nytt för laget. Istället för den vanliga poäng-räkningen så avgörs Elite 10 enligt “Skins-modellen” där vunna omgångar räknas istället för totalpoäng.

– Jag är grymt stolt över hur vi spelar just nu. Vi är verkligen nya i den här spelformen och hade bara testat det i en match innan vi kom hit. Men vi har lagt ner mycket tid på att prata igenom innan och kom in i tävlingen med en klar strategi. Att ha Wayne Middaugh (Kanada) med som coach i den här tävlingen har också tillfört massor. Vi bara njuter och har så roligt, säger Anna Hasselborg.

Herrarna i Team Edin blandar och ger i inledningen av säsongen. Efter finalplatsen i säsongspremiären för en månad sedan har det gått knackigt. I Elite 10 slutade det med fyra raka förluster och sistaplats i tävlingen.

Liveresultat, spelprogram och nyheter från Elite 10
Livesändning från finalen Hasselborg vs. Tirinzoni, söndag kl 18:00, svensk tid

Skribent: Stefan Lund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK


 


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info