Hoppa till sidans innehåll

Tredjeplats för landslaget i Skottland

09 FEB 2018 14:38
Svensk Curlings Paralympiska lag med Viljo Petersson-Dahl, Kicki Ulander, Zandra Reppe, Mats-Ola Engborg och Ronny Persson har precis kommit hem från Glasgow i Skottland där de spelat sin sista internationella turnering innan Paralympics.
  • Skapad: 09 FEB 2018 14:38

Deltagandet i just denna tävling var väl uträknat. Förbundskapten Peter Narup berättar att det brukar vara svåra isar i Glasgow och de ville förbereda laget på det. 

"Något vi verkligen inte vill, är att komma till Paralympics och mötas av tuffa förhållanden utan att vara beredda på det. Så nu har vi utsatt oss för det och fått jobba med att hålla tålamodet vad som än händer." 

I tävlingen deltog fyra paralympiska lag, ytterligare två landslag och sex lokala lag. 

Första dagen vann svenskarna samtliga tre matcher. Två mot lokala lag och även mot Englands landslag. Peter beskriver spelet som disciplinerat och med bra tålamod som gav utdelning.

Andra dagen stod Korea för motståndet i en mycket bra match som tillslut avgjordes på sista sten och slutade med förlust.

"Matchen mot Korea var en bra värdemätare mot Korea som vi rankar som ett av slutspelslagen i Paralympics." 

I sista gruppspelsmatchen blev det storvinst mot ett lokalt lag, men förlusten mot Korea gav en andra plats i gruppen och Skottland i semifinal. 

Semin var en något trevande match där båda lagen hade det tufft med svår is. Sverige hade grepp i början av matchen, men skottarna arbetade sig in i matchen och tog övertaget mot slutet. I sista omgången gjorde Viljo en riktigt fin sten för skilje. Skiljeomgången slutade med mätning och en mycket knapp förlust för Sverige. 

Även bronsmatchen var tajt hela vägen och slutade med en stulen poäng för vinst. Bronsmatchen spelades mot skotska McCreadie där paralympiska reserven Angie Malone spelar.

"Laget visade jättefint tålamod. Vi nötte ner det lokala laget som definitivt hade fördel av en svår hemmais. Det var en  väl utförd match."

Landslaget upplver nu att de fått en mycket bra helg på svåra isar och syftet med tävlingen är uppnått. Nu laddar laget för Paralympics och åker till Korea om tre veckor.

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info