Hoppa till sidans innehåll

Vilket jubileum för Bill Ross Trophy!

02 MAJ 2018 14:05
För 50 år sedan, arrangerades Bill Ross Trophy för första gången. Då gick inte tävlingen i Sundbyberg, där vi numer är vana att se den. Då arrangerades Bill Ross Trophy i Östersund.
  • Skapad: 02 MAJ 2018 14:05

Det var också där vi fick uppleva tävlingen i år, då 50-års jubileét firades i samband med VM-arrangemangen. Ungdomarna fick se VM-slutspelet och sedan själva kliva ut på VM-isarna för att spela.

 Invigningsceremonin och öppningsstenen satte känslan för hela evenemanget.

 I boet med kvasten stod Håkan Sundström och Ale Eklund som skapade Bill Ross Trophy från starten. Sopare var Margaretha Dryburgh och Peja Lindholm, som båda spelat och sett tävlingen under sina aktiva karriärer. Spelade stenen, gjorde turneringens yngsta spelare Moa Tjärnlund. 

I sällskap av alla applåderande juniorer, publik och bland annat presidenten från World Curling Federation, var det detta fem-mannalag som öppnade tävlingen och inledde med att skapa känslan av att just detta var något alldeles särskilt.

 Målet med tävlingen var att ge alla deltagande ungdomar en riktig mästerskapskänsla. Med VM-isar, stenar och proffsigt arrangemang. Och vilken succé det blev.

 ”Det här är exakt som att vara på mästerskap, fast bättre för det är mer avslappnat” – Fredrik Lindberg, coach för lag Edin och lag Woolpower under Bill Ross Trophy.

 Lagtävlingar, föreläsningar, danser, mixed-dubbel turnering, stjärn-ismakare, VM-Arena, nya lag från Kanada och massor utav skoj och priser. Detta är bara en bråkdel av vad spelarna i Östersund fick uppleva under Bill Ross Trophy.

 Vi från Svenska Curlingförbundet ställer oss otroligt ödmjuka inför organisationen från Sundbybergs Curlingklubb med James Dryburgh i spetsen och vi vill tacka för ert och även för Östersunds Curlingklubbs engagemang.

Ni bidrar alla till att curlingens ungdomar får fantastiska upplevelser, inte bara idrottsligt utan i ett sammanhang som bidrar till mängder av glädje och nya vänskaper. Vi är stolta att få vara en del av ert arbete!

Foto: Stefan Tjärnlund

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK


 


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info