Hoppa till sidans innehåll

Landslagsläger maj 2015 Härnösand

13 JUL 2015 20:31
Den nya truppen inför 2015-16 samlades i Härnösand. Truppen består av en härlig mix från väldigt erfarna spelare till juniorer som har flera år kvar som juniorer.
  • Skapad: 13 JUL 2015 20:31

På damsidan är det SCK Wranå/Panthera, KCK Östlund/Ahlmarks och SCK Sigfridsson/AllTele. På herrsidan är det KCK Edin och SCK Eskilsson.

Lägret startade på fredag kväll då vår ordförande Michael Marklund presenterade vilka visioner SCF har och hur vi tillsammans kan hjälpa varandra att nå dessa visioner. Alla medlemmar i SCF är otroligt viktiga i detta arbete och där landslagstruppen utgör en del. Efter presentationen fick vi igång en härlig diskussion där vi alla hade förslag hur vi tillsammans kan stärka svensk curling ytterligare.

På lördag morgon var den största delen av dagen vikt åt fystester. Till hjälp hade vi testledarna Daniel Hedin och Rikard Nilsson från Sveriges Olympiska Kommitté. På förmiddagen höll vi till inomhus och gjorde fystester i bänkpress, chins, dips, hopp, gripen, brutalbänk och knäböj. Efter lunch hade vi ett kortare uppehåll innan det var dags att bege sig till friidrottsbanan där vi gjorde en Cooper test, dvs springa tre km. Lagen kunde sedan få slappna av och njuta av middag innan jag hade en dragning på kvällen där jag beskrev min syn från nu och vägen mot OS 2018. Sedan kom vi in på kommande säsong och vilka internationella mästerskap som ligger framför oss. Därefter redogjorde jag hur lagen kommer tas ut till varje mästerskap. Sedan följde en del praktiska frågor och vi avslutade med en diskussion i helgrupp.

På söndag lyssnade vi på en föreläsare som jag tycker skriver mycket intressanta krönikor. Han heter Johan Renström och är en ultralöpare och det han har gjort sig känd som är hans krönikor om vilken makt vår hjärna har på våra kroppar och hur vi kan nyttja den på ett smart sätt för att både förbereda oss och genomföra prestationer. Just den kopplingen finner jag intressant att omsätta till ett verktyg inom curlingen. Det var en väldigt inspirerande föreläsning och jag hoppas det såddes från bland våra lag. Vi avslutade sedan lägret med en gemensam lunch.

Under lägret genomförde jag också separata möten med varje lag där vi gick igenom nuläge, vilken syn vi har på kommande säsong och långsiktiga mål samt vilka roller var och en har. Vi kommer också överens om hur vi samarbetar och kommunicerar med varandra i syfte att få en så pass optimal lösning som möjligt för varje lag.

Jag vill också passa på att rikta ett stort TACK till Andreas Prytz som varit en stor hjälp för mig att planera lägret. Nu väntar en härlig sommar då vi ska passa på att ladda batterierna genom både vila och träning så vi kommer ha en väldigt stark och förberedd trupp inför säsongen 2015-16.

Peja Lindholm, förbundskapten

Skribent: Peja Lindholm, förbundskapten
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info