Hoppa till sidans innehåll

Edin krossade Italien och är klara för EM-final

2014-11-28 12:28
Efter två inledande nollomgångar satte Sverige rejäl press på Italien i den tredje omgången. Och det gav utdelning, med besked. Fyra svenska poäng och redan i det läget hade lag Edin kopplat greppet om semifinalen.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:25

FA_9463

Foto: © WCF

Och det skulle komma fler svenska poäng. Italien missade sin sista dragning i den fjärde omgången och ledningen växte till 5-0.

Efter en liten reducering till 5-1 utökades den svenska ledningen till 6-1 och efter åtta omgångar var saken klar. EM-debuten för ”nya” lag Edin är en succéhistoria och nu väntar EM-final på lördag.

– Det var en väldigt väl förberedd insats. Vi pratade mycket inför den här matchen och att inte underskatta Italien. Vi fokuserade på vad vad vi skulle göra därute och att vara väldigt tålmodiga, vänta på våra lägen och när det väl kom då klev vi på och fick med oss en fyra. Redan där avgjordes matchen, säger Niklas Edin.

Nu väntar en dags vila innan EM-finalen på lördag

– Gött med lite vila. Vi kändes oss alla ganska slitna, inte fysiskt men lite grand mentalt. Vi var klara för slutspel ganska tidigt och nu gick den här matchen ganska enkelt. Jag tror vi behöver morgondagen för att ladda om rejält och verkligen få till en riktigt bra prestation på lördag,

Någon drömmotståndare i finalen?

– Norge är alltid kul att möta. Det klart bästa laget som är kvar i turneringen bakom oss och jag tror att de vinner mot Italien i morgon, säger Niklas.

EM-finalen spelas på lördag kl 15:00


70P5848

Foto: © WCF

Samtliga resultat från slutspelet

http://ecc.curlit.com/aspnet/results.aspx?EventID=1&SessionID=4

Tabell EM herrar 2014, efter avslutad grundserie

http://ecc.curlit.com/aspnet/standings.aspx?EventID=1

Den 40:e upplagan av europamästerskapen i curling arrangeras för andra gången i Champéry, senast var 2010. EM 2014 omfattar både en A-grupp och en B-grupp för damer och herrar med totalt 46 deltagande lag. Tävlingarna avgörs i Palladium Arena, Champéry, Schweiz. Europamästerskapen fungerar också som kval för dam-VM och herr-VM. 

Det sju bäst placerade lagen vid EM är direktkvalificerade. De lag som slutar på åttonde plats i grundserien utmanas av vinnande lag från B-gruppen om den sista VM-platsen.

VM damer spelas i Sapporo, Japan den 14-22 mars 2015 och VM herrar i Halifax, 

Kanada den 28 mars-5 april 2015.

Hemsida EM: http://ecc2014.curlingevents.com

Facebook: http://www.facebook.com/EuropeanCurlingChampionships

Twitter Hashtags: #ecc2014 #curling

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info