Hoppa till sidans innehåll

Edin vände underläge till sjätte raka vinsten

2014-11-25 12:31
Morgonmatchen mot Ryssland började lite avvaktande och trevande, sett ur svenska ögon, men när lag Edin växlade upp och ökade tempot i den sjunde omgången kom också avgörandet.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:25

kristian_FA_9047

Efter några grymma slutstenar av lag Edin vändes underläge 2-3 till svensk ledning 6-3. Från det läget var det inget snack. Lagmaskinen Edin visade upp en helt felfri defensiv och bevakade de sista omgångarna till seger 7-4.

– Vi hade det lite kämpigare i den här matchen med dragfarterna. Det kom några dyra missar i fel lägen i början av matchen som gjorde att det var väldigt jämnt. Men i sjunde går vi all-in för att avgöra och får ett mycket bra läge som ger maximal utdelning. Efter den omgången spelade vi i det närmaste felfritt, säger Niklas Edin 

Senare i kväll väntar prestigekampen mot Norge, hur går dina tankar inför det mötet

– Den ser fram fram emot. De inledde EM-veckan lite trevande men har höjt sig rejält och dominerat i de sista matcherna. Vi får nog förvänta oss en jämn och hård match hela vägen. Vi måste definitivt starta bättre än vad vi har gjort i de två sista matcherna för att kunna vinna.

Samtliga resultat från sjätte omgången

http://ecc.curlit.com/aspnet/results.aspx?EventID=1&SessionID=4

Aktuell tabell EM herrar 2014

http://ecc.curlit.com/aspnet/standings.aspx?EventID=1

Den 40:e upplagan av europamästerskapen i curling arrangeras för andra gången i Champéry, senast var 2010. EM 2014 omfattar både en A-grupp och en B-grupp för damer och herrar med totalt 46 deltagande lag. Tävlingarna avgörs i Palladium Arena, Champéry, Schweiz. Europamästerskapen fungerar också som kval för dam-VM och herr-VM. 

Det sju bäst placerade lagen vid EM är direktkvalificerade. De lag som slutar på åttonde plats i grundserien utmanas av vinnande lag från B-gruppen om den sista VM-platsen.

VM damer spelas i Sapporo, Japan den 14-22 mars 2015 och VM herrar i Halifax, 

Kanada den 28 mars-5 april 2015.

Hemsida EM: http://ecc2014.curlingevents.com

Facebook: http://www.facebook.com/EuropeanCurlingChampionships

Twitter Hashtags: #ecc2014 #curling

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

 


Partners


Partners landslag

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info