Hoppa till sidans innehåll

Hasselborg förlorade toppmötet mot Skottland

26 NOV 2014 17:59
Det var den åttonde och näst sista matchen i gruppspelet, och för de svenska tjejerna var det ett toppmöte mot Skottland som stod på programmet. Matchen blev en rysare som slutade med svensk förlust med minsta möjliga marginal.
  • Skapad: 26 NOV 2014 17:59

Sammandrag från matchen Sverige-Skottland

Men hoppet om en slutspelsplats lever i allra högsta grad. I morgon väntar den avgörande matchen mot Danmark och vinst där ger en garanterad plats i slutspelet.

– Vi gör helt klart turneringens bästa match och jag tycker faktiskt vi var värda vinsten. Men det är små marginaler och dom var emot oss vid flera lägen. Vi fick bra tryck på dom och om vi hade fått med oss trean i nionde omgången, då hade vi vunnit. Men spelar vi så här så tar vi Danmark i morgon, säger lagets etta, Zandra Flyg

Förbundskapten Peja Lindholm efter förlustmatchen

– Jag lider med tjejerna just nu som gjorde en grymt bra prestation och var värda att få med sig vinsten. Nu ska vi gå igenom och analysera och tagga till för matchen i morgon mot Danmark, säger Peja

Ryssland och Schweiz är redan klara för slutspel. Kampen om de två sista slutspelsplatserna står mellan Sverige, Danmark, Finland och Skottland.

> Sammandrag från matchen

> Samtliga resultat från åttonde omgången

> Aktuell tabell EM damer 2014

Den 40:e upplagan av europamästerskapen i curling arrangeras för andra gången i Champéry, senast var 2010. EM 2014 omfattar både en A-grupp och en B-grupp för damer och herrar med totalt 46 deltagande lag. Tävlingarna avgörs i Palladium Arena, Champéry, Schweiz. Europamästerskapen fungerar också som kval för dam-VM och herr-VM. 

Det sju bäst placerade lagen vid EM är direktkvalificerade. De lag som slutar på åttonde plats i grundserien utmanas av vinnande lag från B-gruppen om den sista VM-platsen.

VM damer spelas i Sapporo, Japan den 14-22 mars 2015 och VM herrar i Halifax, Kanada den 28 mars-5 april 2015.

Hemsida EM: http://ecc2014.curlingevents.com

Facebook: http://www.facebook.com/EuropeanCurlingChampionships

Twitter Hashtags: #ecc2014 #curling

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info