Hoppa till sidans innehåll

Ännu en fjärdeplats för Sverige

2015-03-08 16:52
Trots en fin inledning med ett oerhört stabilt spel från Sverige höll det inte hela vägen.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:26

Finals,-Women-1374

Foto: © WCF

Det var glada svenska miner och ett lag med självförtroende som klev ut på isen idag, men efter hand blev pressen för stor för de svenska tjejerna som precis missar sista stenen i skilje och förlorar bronsmatchen mot Schweiz.

Sverige kopplar greppet om matchen då de stjäl till sig en 2-0 ledning i andra omgången. Även tredje omgången ser bra ut för tjejerna, då de ligger med en helgömd sten mitt i boet. Schweiz skipper Elena Stern spelar dock en fantastisk skjutning och läget förändras helt, men efter att Sverige med Isabella Wranås sista sten slagit och rullat tillbaka till samma ställe stjäl de ytterligare ett poäng. Med en ledning på tre poäng fortsätter tjejerna att med själsäkerhet sätta sten efter sten och tvingar i fjärde omgången Schweiz till en slagning för enbart ett poäng. Sverige går in i pausen efter femte omgången med stora leenden och en ledning med 4-1.

När lagen går in i anda halvlek blir det dock tuffare för tjejerna, de har svårt att få stenarna dit de vill ha dem och Schweiz tar igen Sveriges ledning. Då ställningen är fyra lika inför den sjunde omgången sjunker axlarna på de svenska tjejerna och de får bara med sig ett poäng från den sjunde omgången.

De kommer dock tillbaka in i matchen och tar greppet om den åttonde omgången tills Schweiz Lisa Gisler sätter en fantastisk trippel och får med sig ett poäng in i nionde och näst sista omgången. Schweiz sätter press på Sverige som tvingas försöka sig på en trippel på Jenny Wåhlins sista sten i omgången. Slaget ser bra ut tills Johanna Heldin olyckssaligt trillar över den och domarna tillkallas för att lägga tillbaka stenarna.

Sverige försöker att rulla av på sin sista slagning för att behålla fördelen av sista sten i en sista omgången, men ligger precis kvar och tar ledningen med 6-5 inför den sista avgörande omgången. Sverige gör en fin tionde omgång, men när Schweiz fjärdespelare Briar Hürlimann skjutsar ner egen på den svenska skotten tvingas går matchen till en skiljeomgång då resultatet efter tio spelade omgångar är sex lika.

Schweiz försöker febrilt lägga upp en sten framför boet att gömma sig bakom, men efter att Fanny Sjöberg satt två fina tickar väljer de istället att dra bakom en svensk sten. Isabella Wranå försöker att slå ut den Schweiziska stenen, men går precis i garden och Schweiz vinner bronsmatchen med 7-6 efter extraomgång.

– Det känns inte alls bra. Vi var så fruktansvärt nära och det är då det gör som ondast att förlora, säger en besviken Isabella Wranå efter förlusten i bronsmatchen.

Finalen och guldmedaljen vinns av Kanada. Silver går till Skottland.

Resultat från flickornas slutspel

Final Kanada-Skottland 8-2
Bronsmatch Sverige-Schweiz 6-7


Skribent: Greta Aurell

Liveresultat

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info