Hoppa till sidans innehåll

Match om bronsmedaljerna väntar för båda de svenska lagen

2015-03-07 21:17
Både de svenska flickorna och de svenska pojkarna hade en tung inledning i sina respektive semifinaler. Men trots mycket hårt slit slutade det med dubbla förluster och nu väntar spel om bronsmedaljerna imorgon.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:26

Flickornas semifinal

Semi-Final-0624

Foto: © WCF

De svenska tjejerna, som startade matchen utan favör av sista sten, fick redan i första omgången upp ett centralt spel och den skotska skippern Gina Aitkens tvingades rädda mot fem svenska stenar för att få med sig en poäng.

Även i andra omgången blir det ett centralt spel men med fördel Skottland som stjäl sig till en ledning med 2-0. Efter en nollomgång får lagen med sig en poäng var i fjärde och femte omgången och halvvägs in i matchen leder Skottland med 3-1.

I sjätte omgången hade lag Wranå en sista dragning för ett poäng men trots full sop hela vägen stannar den kort. Skottland stjäl ytterligare en poäng och sedan ytterligare två poäng i åttonde omgången. Matchen slutar med skotsk vinst 6-1 redan efter den åttonde omgången.

– Det känns förjävligt. Vi spelade fruktansvärt bra i förmiddags och har haft en bra vecka. Efter en dålig start på matchen så var det för svårt att komma tillbaka. I morgon ska vi försöka hitta vårt spel igen och ta hem medaljen som är målet med tävlingen, säger en mycket besviken Isabella Wranå efter matchen.

I morgon klockan 13.00 svensk tid, spelar de svenska tjejerna bronsmatch mot Schweiz. Samtidigt spelas finalen mellan Skottland och de obesegrade regerande världsmästarinnorna från Kanada.

Pojkarnas semifinal

_70P5342

Foto: © WCF

Efter en försiktig start med noll poäng i den första omgången väntar några riktigt offensiva omgångar. Och det är Schweiz som tar kontrollen med en 3-0 ledning efter andra omgången. Efter en svensk reducering med en poäng kommer nästa ryck från Schweiz och efter halva matchen har det svenska underläget vuxit till 1-5.

Läget var tufft för de svenska killarna som dock fortsatte jaga och som fick utdelning i sjätte omgången. En snygg frysning av Fredrik Nyman blir avgörande för omgången och det slutar med två svenska poäng till 3-5. Men sedan var det stopp. Trots massor av vilja från de svenska killarna väntar ett hopplöst underläge med fem poäng inför den sista omgången och Schweiz slutar som vinnare med siffrorna 9-4.

– Det är tråkigt, eftersom det är vårt sista år som juniorer. Vi gör dock allt vi kan, men de spelar perfekt så vi kan inte vara allt för missnöjda. Imorgon är en otroligt viktig match och det är vår allra sista match tillsammans med det här laget, så det vore skönt att avsluta med en vinst, säger Fredrik Nyman.

Killarna möter i morgon Skottland i bronsmatchen kl. 13.00 svensk, tid. Samtidigt spelas finalen mellan Kanada och Schweiz. 

Resultat från slutspelet

Semifinal flickor
Sverige – Schweiz 1-6

Semifinal pojkar
Skottland – Sverige 4-9

Spelprogram Junior-VM 2015:  http://wjcc2015.curlingevents.com/schedule
Livestreaming av utvalda matcher:  http://www.youtube.com/WorldCurlingTV
Officiell hemsida med bl.a nyheter och liveresultat: http://wjcc2015.curlingevents.com
Facebook:  https://www.facebook.com/WorldJuniorCurlingChampionships
Twitter: @worldcurling  Twitter hashtags: #wjcc2014 #curling

Skribent: Greta Aurell/Stefan Lund

Liveresultat

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info