Hoppa till sidans innehåll

Storvinst och semifinalplats även för tjejerna

2015-03-07 15:42
De svenska tjejerna satte press på Schweiz redan från start och efter mycket imponerande spel bevakade de en tidig 5-1 ledning och vann till slut med 10-4.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:26

1v2 3v4 women-0123

Foto: © WCF

Precis som i de flesta tidigare matcher under veckan så börjar Sverige matchen försiktigt, men det blir ändå flera stenar i spel och Sverige får chansen att ta två poäng redan i första omgången. I andra omgången sätter de svenska tjejerna ordentlig press på Schweiz, vars fjärdespelare Briar Hürlimann tvingas spela en dragning mot fyra svenska stenar. Sverige fortsätter att spela stabilt och fokuserar på att sätta de enkla slagen, vilket ger dem chansen att dra för tre poäng i den tredje omgången. Schweiz kontrar med en fantastisk trippel för att ta två i fjärde omgången, men även Sverige tar snabbt tillbaka två poäng och ställningen efter fem omgångar då halva matchen är spelad är en ledning med 7-3 för Sverige.

Efter paus får vi se fortsatt fint spel av Sverige som i sjätte omgången tvingar Schweiz till en svår inknackning mot tre svenska stenar. De schweiziska tjejerna lyckas dock bara reducera en sten och Sverige stjäl två poäng vilket blir matchavgörande då Schweiz får kämpa hårt för att ta sig tillbaka in i matchen. Efter ytterligare två omgångar med stabilt svenskt spel och tackar Schweiz för sig och Sverige vinner med slutresultatet 10- 4.

– Det känns väldigt bra, vi höll fokus hela tiden och spelade stabilt. För att ta oss hela vägen krävs det att vi fortsätter spela vårt spel och inte fokuserar på vad som står på spel utan bara köra på. Ikväll ska vi försöka spela oss till revansch mot Skottland, säger Fanny Sjöberg

Nu väntar semifinal mot Skottland som förlorade 1/2 page-matchen mot Kanada som går direkt till final.

Resultat från slutspelet

Page 1/2 (Semifinal 1) Skottland-Kanada 2-9
Page 3/4 (Kvartsfinal) Schweiz-Sverige 4-10

Junior-VM 2015 spelas i den helt nya Tondiraba Ishall i Tallinn, Estland och det är första gången som landet är värd för ett världsmästerskap i curling.

Grundserien, där alla möter alla, startar lördag 28 februari och pågår till fredag den 6 mars. Sedan väntar ev. särspel och efter det, slutspel för de fyra bäst placerade lagen.

Spelprogram Junior-VM 2015:  http://wjcc2015.curlingevents.com/schedule
Livestreaming av utvalda matcher:  http://www.youtube.com/WorldCurlingTV
Officiell hemsida med bl.a nyheter och liveresultat: http://wjcc2015.curlingevents.com
Facebook:  https://www.facebook.com/WorldJuniorCurlingChampionships
Twitter: @worldcurling  Twitter hashtags: #wjcc2014 #curling

Skribent: Greta Aurell

Liveresultat

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info