Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust för de svenska killarna i matchen om bronset

2015-03-08 11:32
Det blir en tuff start för de svenska killarna som i tredje omgången åker på tre skotska poäng. En uppförsbacke som blir för brant för att lyckas bestiga trots att de kämpar hårt genom hela matchen.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:26

Finals,-Men-1040

Foto: © WCF

Sverige får många chanser på att ta två poäng, men det blir många missar då killarna inte kommer upp i den kapacitet som krävs för att vinna matchen. 

Det blir en lugn och försiktig start på matchen. I tredje omgången blir det betydligt offensivare curling och efter två missar från Sverige måste skipper Fredrik Nyman dra emot fyra skotska stenar. En dragning som är kort och enbart reducerar en av stenarna, vilket leder till att Skottland stjäl tre poäng.

Härefter får Sverige jobba hårt för att komma ikapp och tvingas riskera mycket. Nyman spelar en dubbel på sista stenen, men rullar ut ur boet och får bara med sig ett svenskt poäng. I femte omgången får Sverige tidigt in en sten i mitten, vilken de fortsätter att guardera för att försöka stjäla till sig ytterligare poäng. Ställningen halvvägs in i matchen är 4-1 till Skottland.

Efter paus och lite mer energi lyckas de svenska killarna vända marginalerna till rätt sida och sätter en dubbel för två poäng.

Trots fint svenskt spel i sjunde omgången lyckas även Skottland, med en fin dubbel, kontra med två poäng vilket ger dem en ledning med 6-3.

Efter att Sverige sedan, i omgången efter, missar en dubbel för två, växer Skottlands ledning till 7-3. De svenska killarna tvingas att spela allt svårare slag för att komma ikapp. På den näst sista stenen i den nionde omgången spelar Nyman med hjälp av en grym laginsats en perfekt frysning på den skotska stenen och får en svår, men möjlig sten för att kunna ta sig tillbaka in i matchen genom att tre poäng. Det blir en miss och de svenska killarna förlorar matchen med 8-3 efter nio spelade omgångar. Slutgiltig plats för killarna blir ändå en ärofylld fjärdeplats.

 En djupt besviken Fredrik nyman efter förlusten

– Det känns surt. Det var tyvärr den sämsta matchen v har spelat den här veckan och det är synd att det är just i den här matchen. Efter missen i den tredje omgången kämpade vi hårt men det blev för tungt och vi lyckades inte komma tillbaka.

Finalen och guldmedaljen vinns av Kanada. Silver går till Schweiz.

Finals,-Men-1135-(1)

Kanadensisk glädje efter finalsegern mot Schweiz. Foto: © WCF

Resultat från slutspelet

Final Schweiz-Kanada 3-6
Bronsmatch Sverige-Skottland 3-8


Spelprogram Junior-VM 2015:  http://wjcc2015.curlingevents.com/schedule
Livestreaming av utvalda matcher:  http://www.youtube.com/WorldCurlingTV
Officiell hemsida med bl.a nyheter och liveresultat: http://wjcc2015.curlingevents.com
Facebook:  https://www.facebook.com/WorldJuniorCurlingChampionships
Twitter: @worldcurling  Twitter hashtags: #wjcc2014 #curling

Skribent: Greta Aurell

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info