Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Paralympics 2014


Nu är äntligen matrikeln inför PyeongChang 2018 här. Under onsdagen lanserade Sveriges Paralympiska Kommitté mediematriklen inför spelen som invigs 9:e mars.
 
Den svenska truppen till Paralympics i PyeongChang är spikad. Totalt 21 aktiva får chansen att representera Sverige under spelen som arrangeras den 9-18 mars.
 
Christian Hedberg gästade Nyhetsmorgon under söndagen för att berätta om sin resa till det svenska Parahockeylandslaget och Paralympics om knappt en månad
 
Storformen från 2017 hänger kvar för Stefan Olsson som under onsdagen blev klar för semifinal i Australian Open efter makalös vändning i kvartsfinalen mot världstvåan.
 
Här är medaljerna som den svenska truppen kommer jaga under Paralympics om lite drygt en månad.
 

Reportage: Zebastian Modin

(2018-01-22 09:50)
När Zebastian Modin var sex år gammal blev han blind på vänster öga. Några år senare förlorade han nästan all syn på sitt högra. Då bestämde han sig för att bli bäst i längdskidåkning.
 
Det blev en tuff avslutning för det svenska landslaget i rullstolscurling som föll i bronsmatchen mot Lettland med 10-4.
 
Det svenska curlinglandslaget visar att de blir att räkna med i Paralympics. "Det känns bättre än vad jag vågade hoppas på", säger förbundskaptenen Peter Narup.
 
De svenska curlinglandslaget genrepar inför Paralympics och fick en drömstart på turneringen i Finland.
 

Paraseglingen kraftsamlar

(2017-12-14 08:30)
 
Stor glädje bland de åtta paralympierna som ingår i Podiumprogrammet. "Jag blev så himla glad och upplyft mentalt när jag fick höra om Podium", säger Louise Etzner Jakobsson.
 
Sveriges Paralympiska Kommitté gör idag sin andra förhandsuttagning inför Paralympics i Pyeongchang. Sex aktiva och ett lag får nu klartecken för att ingå i truppen till spelen som hålls i Korea 9-18 mars 2018.
 
I början på december dyker de svenska hoppen i bassängen i Mexico City för att jaga medaljer. "Nu är det skönt att slippa ovissheten".
 
Glädjetårar, segervrål och höjdpunkter från den avgörande matchen mot Tyskland. Se allt här.
 
Sverige föll tungt mot Slovakien under onsdagen. Dock fick man med sig en poäng som i slutändan kan komma att vara avgörande om det blir Paralympics eller inte.
 
12

Följ oss i sociala medier

 


Följ OS-sändningar
på 
Kanal 5, Kanal 9, 
Eurosport 1,
Eurosport 2


”Du kommer att älska
vår sport och alla
nya vänner du möter.
Det är helt enkelt
en underbar sport”.

Rasmus Wranå,
EM-guld 2016 och 2017
och OS-spelare 2018.

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: info@curling.se

Se all info