Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Paralympics 2014


I början på december dyker de svenska hoppen i bassängen i Mexico City för att jaga medaljer. "Nu är det skönt att slippa ovissheten".
 
Glädjetårar, segervrål och höjdpunkter från den avgörande matchen mot Tyskland. Se allt här.
 
Sverige föll tungt mot Slovakien under onsdagen. Dock fick man med sig en poäng som i slutändan kan komma att vara avgörande om det blir Paralympics eller inte.
 
Under veckan avgörs det vilka tre paraishockeylag som kvalar in till Paralympics 2018. Om du inte kan ta dig till Östersund kan du se alla matcher via webben.
 
Sverige var bara centimeter från att få med sig minst en poäng från premiären mot Japan. "Det är bara upp på hästen igen", säger tränaren Erik Vikström.
 
Toyota går in som huvudsponsor för Sverige Paralympiska Kommitté under de kommande åtta åren. Målet är att skapa bättre förutsättningar för fler svenska paralympier att slåss med världseliten, genom en rad olika lokala initiativ.
 
Under måndagen inleds det Paralympiska kvalet i Östersund. Sverige går in i turneringen först på tisdag och Robin Meng är redo efter sin hjärnskakning. "Det känns bra".
 
Sverige hade genrep under helgen inför det Paralympiska kvalet nästa vecka. Två segrar och två förluster blev facit. ”Vi har ett psykologiskt övertag”.
 
Robin Meng har drabbats av en kraftig hjärnskakning efter att ha träffats av en puck i bakhuvudet. Nu är det Paralympiska kvalet i fara. ”Just nu är det väldigt osäkert”.
 
Knappt en månad kvar till det Paralympiska parahockeykvalet i Östersund. Hör vad Peter Ojala har att säga inför turneringen. "Jag sticker ut hakan".
 
Med 175 dagar kvar till Paralympics i PyeongChang 2018 offentliggör Sveriges Paralympiska Kommitté sin första uttagning. Grönt ljus ges till: ett lag och ett namn.
 
Paralympics 2018 I PeyongChang närmar sig med stormsteg och nu har facklan presenterats.
 
Paratrap är eventuellt påväg in i det Paralympiska programmet och Sveriges Peter Hillbom har siktet inställt på världstoppen. "Jag sätter enorm press på mig själv".
 
Sporthuset hyllar Paralympics. "Det här är verkligen äkta, det handlar inte om pengar utan om en inre drivkraft utöver det vanliga. Det är så mycket kärlek och känslor."
 
Andrew Parsons från Brasilen är ny president för Internationella Paralympiska Kommittén. Han vann omröstningen överlägset och tar nu över efter Sir Philip Craven.
 
12

Följ oss i sociala medier

 


 Partners

 


Partners landslag

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info